Unikátní skvost: Vila Louis Vuitton

Domek na pláži už má dnes kde kdo. Pokud chcete být opravdu trendy a jít s dobou, musíte si pořídit skvost, ke kterému se nedostane téměř nikdo jiný. Vila z dílny značky Louis Vuitton na Miami Beach je přesně tím, co hledáte. 

Luxus a moderní architektura ruku v ruce. Přesně tak by se dala charakterizovat plážová vila Louis Vuitton na Miami Beach. Za návrhem tohoto architektonického skvostu stojí Charlotte Perriand, první dáma francouzského designu. Přijměte pozvání na exkluzivní prohlídku. A samozřejmě začneme pěkně od začátku. První návrh unikátního plážového domu spatřil světlo světa v roce 1934. A až po osmdesáti letech se módní dům Louis Vuitton rozhodl pro jeho výrobu a přihlásil ho do celosvětově sledované soutěže designu v Miami. A uspěl. Mezi návrhy desítek objektů získala plážová vila druhé místo. Porotce uchvátila především centrální terasa obklopená kolem dokola prosklenými stěnami a luxusem. Ocenění si zaslouží i samotná myšlenka konceptu – užívejte život! Je to opravdu trefné. V této vile je totiž v podstatě úplně vše, co potřebujete k bezstarostnému životu obklopeni originalitou a luxusem.

Unikátní koncept

Beach Villa je jedinečnou kombinací elegance a ležérnosti. Je jako stvořená pro mladé lidi s bohémskou duší a cool osobností. Místo na míru šité pro nekonečné lenošení, oddávání se slunci, písku a surfování. Na první pohled nevypadá futuristická vila nijak prostorně, ale důmyslně navržený interiér skrývá dvě ložnice, takže se zde může rekreovat i rodina s dětmi. Celý prostor je prosycen světlem a působí lehce a vzdušně. Konstrukce domu je vyrobena z exotického tvrdého dřeva odolávajícího vlhkým přímořským podmínkám a zasazeného do nerezových rámů. Jednotlivé díly vily byly zkonstruovány v Miláně a teprve poté odvezeny a sestaveny na pláži v Miami, k příležitosti Miami Art Week. Celý dům byl nakonec postaven na bytelné pilíře pro případ, že by přišel silnější příliv. Podle konstruktérů je obydlí tak bytelné, že klidně odolá i ataku hurikánu. I když jim věříme, na vlastní kůži bychom to rozhodně zkoušet nechtěli.

Luxusní originály

Plážová vila financovaná značkou Louis Vuitton je sama osobě jedinečná a na celém světě zatím jediná. Veškeré vnitřní vybavení je vyrobené podle dochovaných návrhů designérky Charlotte Perriand. Každý kus byl zpracován ručně z těch nejkvalitnějších materiálů a označen individuálním číslem a podpisem. Najdete zde unikátní lůžka, sofa, relaxační lehátka, důmyslně navržené stoly i úložné prostory. Samostatnou kapitolou je kuchyň, designovaná jako odraz jednoduchosti. Nadčasový a velmi intimní prostor pro společné chvíle s blízkými kombinuje dřevo a sklo s maximální přirozeností. Jídelní kout je dispozičně navržen tak, aby byl schopen pojmout i velkou skupinu lidí. V centru dění se vyjímá unikátní posezení v podobě designové lavice, masivního stolu a barového pultu. Vila je jako stvořená pro plážový večírek, na kterém chcete oslnit. Není k tomu nic lepšího, než právě tato nemovitost. Byt na Miami, to je slabé. Rybářská chata na Aljašce? Nic moc. Nebo snad letní rezidence na Floridě? Pěkné, ale tak nějak okoukané a všední. Vlastnit unikátní vilu Louis Vuitton je stejné, jako mít v garáži originální vůz, který nemá nikdo jiný na světě. Je to styl, vášeň i signál, že tady se budou dít velké věci. Večírek na pláži tak konečně může začít…

Autor: Martin Chalupa

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2