Nejluxusnejší destinace arabského světa


Jako byste se najednou ocitli v pohádce Tisíce a jedné noci. S tím rozdílem, že Šeherezádu potkáte prakticky na každém kroku. Nebo alespoň dívky, které jako by jí z oka vypadly. Samet, hedvábí, zlato, mramor nebo ručně vyšívané koberce a vůně vzácných dřev. Vítejte v totálním luxusu, kde nic není nemožné.

SpojenéArabské Emiráty

Dubaj

Hotel Atlantis na umělém souostroví The Palm

Strávit noc nad Dubají, to může každý, kdo na to má. Ale nocovat pod Dubají, to už chce nejen pořádně tučné konto, ale také pořádnou dávku štěstí, případně hodně dobré známosti na správných místech. Na ultraluxusní apartmá je totiž čekací listina pomalu jako na nejnovější Bentley. Ale když už na vás vyjde řada, nebudete litovat. Třípatrové apartmá Poseidon, jehož nejvrchnější poschodí se nachází na úrovni moře, je něco neuvěřitelného. Další dvě pak sahají pod hladinu Perského zálivu. V koupelně a ložnici je tak díky obřím akvarijním průhledům unikátní romantická atmosféra, jakou jen tak někde nenajdete. V intimním prostředí nabitém východním designovým luxusem si ani nevzpomenete na výhled na mrakodrapy. A protože se jedná o skutečně exkluzivní apartmá, je vám k němu k dispozici osobní butler v režimu 24/7, samozřejmě zdarma. Pokud cestujete s rodinou, uvítáte skutečnost, že hotel disponuje Kids a Rush klubem, luxusním volnočasovým zařízením pro děti a teenagery. Další z dlouhé řady výhody, kterých se dostává hostům v nejlepších apartmá hotelu Atlantis je přístup do Club lounge, kde jsou v průběhu celého dne zdarma k dispozici nejrůznější druhy gourmet občerstvení. Součásti hotelu Atlantis je i největší a nejluxusnější aquapark na Blízkém východě, kde si můžete třeba zaplavat s delfíny. Jako hosté samozřejmě máte privilegovaný vstup zdarma.

SpojenéArabské Emiráty

Abú Dhabí

Hotel Kempinski Emirates Palace

Elegantní a majestátní apartmá, které na vás zapůsobí dojmem vašeho soukromého království uprostřed paláce. Pečlivě vybírané zlaté hedvábí na king size posteli s impozantním čalouněným čelem osvětluje masivní lustr z křišťálu Swarovski a záhyby látky, zdůrazněné měkkým světlem přizpůsobeným ideálně k relaxaci, lákají rozházet polštářkové aranžmá a rozpustile uspořádat malou polštářovou bitvu. Než se ale necháte hýčkat dotykem jemné látky na vaší kůži, poseďte chvíli v rozlehlém obývacím pokoji plném čerstvých květin a vybaveném téměř v evropsky zámeckém stylu. Barvy, materiály a textilní tapety v tlumených barvách ovšem stále napovídají, kde se nacházíme, stejně jako výhled. Zajímavou součástí apartmá je skutečně exkluzivní mramorová koupelna vybavená prostornou kulatou jacuzzi, která dobu vašeho definitivního přesunu do ložnice jistě také o něco oddálí.

Maroko

Marakéš

Hotel La Sultana 

Apartmá Deluxe Zébra vystihuje duši starobylého Marakéše. Hlavním motivem je výrazný sjednocující designový prvek zebří kůže, který je využit nejen na čalounění židlí z vzácných dřev a luxusního sofa, ale i jako předložka na podlaze. Atmosféru ideálně dotváří zvenku zlacený krb a světlo pronikající do apartmá vitrážovými okny s uměleckým kováním, které pohlcuje lesk černé mramorové podlahy, jenž v horkém marockém počasí ideálně chladí. Dáváte-li přednost slunečním paprskům, můžete se jimi nechat laskat na vaší privátní terase se stylovým posezením. Samozřejmostí je mramorová koupelna s kulatou vanou korespondující se stylem orientálních relaxačních lázní. Alespoň jeden večer zůstaňte na večeři v hotelu. La Sultana totiž nabízí romantickou terasovou restauraci, která se nachází přímo na střeše hotelu. Takže ještě než usednete ke stolu, vyrazí vám dech naprosto úchvatný výhled na majestátní pohoří Atlas.

Perla uprostřed Kataru

Katar

Villagio Mall

Na Blízkém východě je možné všechno, klidně třeba strávit odpoledne v Benátkách. A ani k tomu nepotřebujete privátní jet. Ve Villagio Mall se totiž budete cítit jako v luxusnější verzi italské turistické perly. Mezi jednotlivými butiky se můžete nechat vozit na gondolách po skutečných vodních kanálech obklopených autenticky působícími historickými dekoracemi. Dior, Chanel, Cartier, . Co s dětmi, zatímco si dámy budou vybírat novou kabelku a boty a pánové oblek či hodinky? Nejnovější službou je „dětský koutek“ snů Gondolania. V zábavním centru s hororovými uličkami, pouťovými atrakcemi, kinem nebo bowlingem se profesionálně postarají o děti každého věku. A vy se můžete chvíli věnovat jen svým radostem.

Autor: M. Chalupa

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2