Češi milují luxusní atypické bydlení a rádi si ho dopřávají

Realitní trh u nás zažívá boom, poptávka po nemovitostech převyšuje nabídku. Za naši realitní kancelář LUXURY properties můžeme potvrdit, že se rozhýbal i trh s luxusními nemovitostmi, a to nejen pro bydlení v Česku, ale i v zahraničí. Na trh se stále více dostávají zajímavé a netypické nemovitosti, jejichž charakteristiku si dovolíme více popsat v následujících řádcích.

Co je penthouse

Penthouse je jinými slovy dům na střeše bytového domu. Je tedy vždy v nejvyšším patře budovy, je tam pouze jeden byt a není zastavená celá plocha střešního pláště. Okrajové plochy střechy jsou proměněné v terasy nebo střešní zahradu.  Samozřejmostí je tak luxusní prostor s panoramatickými výhledy, ale chráněný od pohledů z protějších oken.

Cena penthousu častokrát převyšuje cenu vily, i přesto je o ně zájem velký. Cenu penthousu určuje především lokalita. Čím víc poskytuje neopakovatelné scenérie na historické památky kteréhokoliv světového velkoměsta, tím se stává lukrativnější a dražší.

Co je tedy charakteristické pro penthouse?

Jsou to velkometrážní byty, luxusně zařízené, v nejvyšších patrech, s neopakovatelnými výhledy. Mají velká okna, tudíž jsou plné denního světla. Ve většině případů je možné při stavbě jeho dostavba na přání klienta, tzv. Shell & core (předání stavby v hrubém stavu, kdy si klient sám určuje příčky, vnitřní dveře, schodiště, sanitu, okna. Stavba Shell & core šetří čas i peníze klienta i developera). Má střešní terasu nebo zahradu, může být i bazén. A v neposlední řadě nabízí větší soukromí než vila.

Penthouse režiséra trilogie Pán prstenů Peter Jackson (Manhattan, New York, USA)

Jak vypadá penthouse např. režiséra Pána prstenů Petera Jacsona? Jackson vlastní dva penthousy v New Yorku.  Oba jsou samozřejmě v té nejluxusnější lokalitě, a to na Manhattanu. Jeden z nich má rozlohu 4 tis. m2 střešních teras, 5 ložnic a 4 koupelny. Jeho cena se pohybuje okolo 21 mil. dolarů.

LOFT

Dalším, velmi zajímavým a lukrativním typem bydlení je loft.  Jedná se rovněž o moderní a luxusní byty, které jsou velmi prostorné a vzdušné. Původně se loftem nazývaly obytné prostory, které vznikly z půdy nebo ze starých továrních budov. Zcela typické jsou pro ně vysoké stropy, otevřený prostor bez nosných zdí. Dnes už se staví i domy pouze s loftovými byty.

Charkteristika loftu

Zásadním je půdorys, který je bez nosných zdí. Může se v určitém směru podobat klasickému bytu, ale určitě bude méně členitý a jednotlivé místnosti budou propojené mezi sebou. Nejenže klasická kuchyně je propojená s obývacím pokojem a jídelnou, ale i ložnice je jeden prostor s koupelnou a například se šatnou. Nesmíme zapomenout na vysoké stropy, otevřený vzdušný prostor, což je typické pro tovární prostory. U nových zástaveb se na toto nesmí zapomenout. Pro byt loftového typu jsou typická i velká okna, která tak dodávají světlou, jedinečnou a vzdušnou atmosféru.

Vila prvorepubliková i nová moderní

Je na každém z nás, když už se rozhodneme pro bydlení ve vile, jakou zvolíme cestu. Co se týká prvorepublikové vily, většinou si bude vyžadovat rekonstrukci. Pro vilu je charakteristické masivní zdivo, různý tvar oken, štuková výzdoba, těžká střecha, dřevěná schodiště, vysoké stropy a především luxusní ojedinělá lokalita. Většinou takové vily stojí ve starých zástavbách v historických částech měst, jejich okolí je dané. Jsou to ojedinělé vyhlášené ulice v jednotlivých čtvrtích s určitým geniem loci.

Pokud si chcete pořídit novostavbu vily, je velmi důležitá především lokalita. Dnes se pozemky pro takové stavby velmi těžko hledají, a tzv. satelity se ve většině případů za luxusní pouze vydávají, ale zdaleka mu svojí lokalitou, vybaveností a dostupností neodpovídají. V naší nabídce máme nádhernou novostavbu luxusní vily v pražské Troji. Troja sama o sobě je velice komfortní a vyhledávanou lokalitou, oplývá zelení a je velmi dobře dostupná do centra velkoměsta. Vila je postavená těmi nejmodernějšími technologiemi, vybavení je v nejvyšší kvalitě a komfort, který nabízí, je ojedinělý.

Apartmán

Apartmány u nás nejsou pro standardní bydlení příliš rozšířené. Většinou se nabízí k rekreaci na krátkodobé pobyty. V zahraničí jsou apartmány velice oblíbené. Samozřejmě, že je velká nabídka „dovolenkových“ apartmánů, ale stále více je možné pořídit si apartmán vlastní. Pořízení vlastního apartmánu např. u moře v Emirátech, která je oblíbenou dovolenkovou destinací, má několik pozitiv.  Nejvýhodnější je jeho využití jako investice, kdy slouží k pronájmu v době mimo užívání majitelem. Není třeba se obávat dlouhých cest do luxusních letovisek, i to už je dnes velmi zmodernizované a let s luxusní leteckou společností netrvá více jak osm hodin. Vyhledávanou lokalitou je i Itálie a její severní pobřeží. Jsou tam krásná romantická místa, historická města a přístavy. V jednom z nich, v malebném Porto Piccolu, máme nově nabídku různých velikostí apartmánů.

Vybrali jste si typ bydlení nejvhodnější pro Vás? V LUXURY properties máme širokou nabídku těchto luxusních nemovitostí. Kontaktujte nás, jsme připraveni vyjít Vám ve Vašem požadavku vstříc.

LUXURY properties s.r.o.

Hana Radová, luxury home specialist

Tel: +420 736 667 667

Email: hana@luxury-properties.cz

www.luxuryproperties.cz

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2