Seriál: Objevte krásy golfových hřišť. Albatross

Každé golfové hřiště je jiné. Jiná je krajina, ve které bylo postaveno, jiný je rukopis architekta, jiná je velikost, jiná je kvalita údržby, jiné jsou stromy, rostliny, květiny, jiná je klubovna a jiní jsou lidé, kteří dávají hřišti život. Stejně tak jsme ale jiní i my, hráči. Každý člověk je originál a každý v golfu hledá něco trochu jiného. Máte rádi své hřiště, cítíte se na něm jako doma, těšíte se, až to na jedničce odpálíte? Známe ten pocit, a tak vám postupně představíme některá česká i zahraniční golfová hřiště právě prostřednictvím jejich odlišností, zvláštností, jejich výjimečností…

Nej je Albatross.“ Volba prvního hřiště nebyla těžká. Albatros Golf Resort patří k tomu nejlepšímu, co český golf může nabídnout. Velkorysá klubovna, dokonalá kvalita hracích i tréninkových ploch, snadná dostupnost. Výsledek značné investice a každodenní práce vysoce profesionálního týmu. Prostě bezkonkurenční kvalita…

  • 18 jamkové hřiště nejvyššího standardu, které již dvakrát hostilo Ladies European Tour (ženská evropská profesionální túra)
  • dějiště turnaje European Tour 21. -24. 8. 2014 (pánská evropská profesionální túra)
  • golfový areál roku 2011, 2012 a hřiště číslo jedna v České republice dle prestižního amerického časopisu Golf Digest
  • nadčasová klubovna s kompletním zázemím, včetně konferenčních prostor, golf shopu a restaurace
  • velkorysé tréninkové zázemí disponující profesionálním týmem trenérů a fitting centrem pro nejnáročnější klientelu

Video najdete zde: http://albatross.cz/cs/galerie/video-hriste

Albatross ale nespoléhá jen na kvalitu hřiště, setkáte se zde i s golfovou osobností a známým koučem, za kterým přijíždějí hráči nejen z Čech. David Carter nezískal naši pozornost jen tím, že jeho jméno je evidentně nečeské, tedy že je cizinec a bude se na mnoho věcí dívat jinak. Upoutal nás svým přístupem ke golfu, svými poznámkami a komentáři na facebooku, svým optimizmem a zájmem o hráče. Některá jeho doporučení zdánlivě vůbec nesouvisí s golfem, ale týkají se lidské osobnosti, hodnot a vztahů.  David Carter je představitel typu trenérů, kteří se zabývají nejen golfovou hrou daného hráče, ale hráčem a jeho hrou jako celkem. Proto má úspěchy u všech typů hráčů bez rozdílů věku či herní úrovně. Doufáme a přejeme si, aby Roman Šebrle, kterého David trénuje, zahrál na olympiádě dobře.

David Carter: “Mými klienty jsou profesionálové i rekreační hráči. Není pro mě rozhodující, jak hrajete ve chvíli, kdy ke mně přicházíte. Důležité je, abychom byli na stejné vlnové délce. Obecně jsou mými klienty fajn lidi, kteří se chtějí učit. Objevíte mezi nimi I několik hráčů s opravdu velkým potenciálem a je jen na nich, jak s ním naloží. Já udělám maximum, abych je bezpečně provedl cestou od průměrného hráče k vynikajícímu hráči, pokud budou oni sami chtít. Jak už kdysi řekl Galileo: Nikoho nemůžeš nic naučit, můžeš mu jen pomoci najít cestu, aby to sám v sobě našel“.

Autor: Leoš Kopecký


Profil Davida Cartera:

Narodil se v Johannesburgu v roce 1972, od roku 1989 je profesionálním hráčem golfu, Člen European Tour od roku 1995. Dotáhl to mezi 100 nejlepších hráčů golfu na světě. Dnes žije David Carter v České republice. Věnuje se golfovému koučinku, oboru, jehož je v České republice průkopníkem a který se od obyčejné výuky golfu v mnohém zásadně liší a hlavně přináší prokazatelné výsledky. David je  autorem vysoce funkčního přístupu k tréninku golfové hry, které nazval „PSYCHOSOMATIC GOLF COACHING“. David poskytuje velmi výjimečné spojení vlastní hráčské zkušenosti na té nejvyšší  úrovni a vysoce vyvinuté schopnosti své zkušenosti předávat.

Foto: Archiv Albatross Golf Resort, D. Carter, Blažek,

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2