Umělecká díla, která zrcadlí osobnost majitele

24.únor 2012 14:09

Hodnota uměleckých předmětů spočívá v dokonalosti provedení a v jejich jedinečnosti. Umělec do nich vrývá svou osobnost a majitel pak zpravidla dílo vybírá nejen podle hodnoty, ale také podle toho, nakolik se s ním ztotožní. Většina lidí někdy zatouží po originálním uměleckém díle, ne vždy je to však snadno realizovatelné. Situace je o to složitější, má-li být oním dílem vlastní portrét v netradičním způsobu provedení.

Chcete-li, aby umělecké dílo odráželo právě a jenom vaši osobnost, můžete si buď nechat namalovat vlastní portrét či se o něj pokusit sám, nebo nyní máte příležitost pořídit si obraz či šperk s vlastním genotypem.

Společnost Genomac totiž dala vzniknout Genoportrétu, který zrcadlí DNA a spojuje vysokou úroveň vědeckého bádání s moderním designem jednadvacátého století.

Genoportrét představuje designový prvek, který upoutá pozornost každého návštěvníka a dodá interiéru punc elegance a nezaměnitelnosti. Jde o zajímavé, moderní a zcela unikátní zobrazení DNA profilu ve formátu originálního uměleckého obrazu. Ze vzorků slin zadavatele je získána DNA a z ní jsou laboratorně zjištěny hodnoty specifických úseků. Výsledná kombinace hodnot, která je pro každého člověka jedinečná, je zobrazena ve formátu dvojrozměrného čárového kódu. Tento unikátní kód je vytisknut na kvalitní malířské plátno ve zvoleném barevném provedení a rozměru. Následně je nanesena povrchová úprava, která zajistí snadnou a bezproblémovou údržbu a také ochranu před mechanickým poškozením či ušpiněním.

Genoportrét může zobrazovat nejen DNA jedince, ale třeba i celé rodiny či partnerů. Barevnost i velikost Geneoportrétu si každý může zvolit podle vlastního vkusu či potřeby, což umožňuje doladit jeho výsledné působení v interiéru. Genoportrét neobsahuje žádné informace týkající se zdravotního stavu a nemá reálnou výpovědní hodnotu ve smyslu odhalení vaší identity ani jiných citlivých osobních údajů. Je nejen vhodným doplňkem do vašeho bytu či třeba kanceláře, ale může být i originálním dárkem, stejně jako jeho menší alternativa v podobě Genoklenotu.

Genoklenot je šperk 21. Století, který spojuje krásu křišťálů Swarovski, nejmodernější DNA technologie a jedinečný genetický profil svého nositele. Stejně jako u Genoportrétu se pracuje se vzorky slin zadavatele. Ze získané DNA jsou laboratorně přečteny hodnoty specifických úseků a výsledná kombinace hodnot je opět převedena do formátu čárového kódu. Tento kód je následně barevně zakódován a ztvárněn do podoby originálního křišťálového šperku. Opět je možné kombinovat DNA více osob a ladit barevnost i výslednou podobu šperku.

Genoklenoty jsou vyráběny z nejkvalitnějších a zdravotně nezávadných materiálů, jako jsou krystaly Swarovski, stříbro (ryzost 925/1000) a Osteofix, což je antialergenní drát, který je díky svým výborným fyzikálním i chemickým vlastnostem používán zejména ve zdravotnictví.

Pokud využijete Genoklenot jako dárek, máte originální možnost darovat blízké osobě sami sebe.V každém případě jsou portréty i klenoty s vlastní DNA ve světě umění a designu originální novinkou, která si zaslouží pozornost.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2