Svátek gurmánů – Prague Food Festival

6.červen 2011 11:00

Jestliže někdo tvrdí, že v cizině se vaří lépe než u nás, že žádná česká restaurace nedovede připravit určité pokrmy tak, jak to dokážou jinde na světě, tak jej jistě z omylu vyvedl Prague Food Festival.  Tento festival je totiž skutečným gurmánským svátkem, který se konal již pátým rokem, a své umění na něm předvedli šéfkuchaři, sommeliéři či výčepní z nejzajímavějších restaurantů z publikace Maurerův výběr GRAND RESTAURANT.

Letošní Prague Food Festival probíhal od 27. do 29. května 2011 na Pražském hradě v areálu Královské zahrady, Míčovny a Letohrádku Královny Anny a na své si na něm přišli jak příznivci nejvybranějších světových lahůdek, tak i zastánci tradiční české kuchyně. Pro toho, kdo dosud hledal restauraci, jejíž kulinářské speciality by splňovaly vaše očekávání, se stal právě Prague Food Festival ideální příležitostí, jak ji poznat.

Protože motto letošního festivalu zní „Ochutnejte svět“, měli jeho návštěvníci možnost ochutnat delikatesy pocházející z takových zemí, jako je Argentina, Belgie, Česká republika, Čína, Francie, Chile, Indie, Indonésie, Itálie, Japonsko, Laos, Rakousko, Španělsko, Thajsko, USA, Vietnam.  Tradiční i exotické speciality od nejzajímavějších restaurantů z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant potěšily nejen chuťové pohárky, ale i ostatní smysly. Mezi podniky, které byly na festivalu poprvé, patří restaurace Phenix, The Augustine hotel, Monastery, Chagall`s, Huang He, Kobe, Mozaika a Krystal Mozaika, Marriott, Les Moules, La Gare, Bistro Florentýna a krkonošský hotel Horizont.

Poprvé také na festivalu proběhla „Degustace vín a sommeliérský minikurz“. V ochutnávce byla domácí vína (Spielberg, Veltlin.cz – moravští bio-dynamičtí vinaři ze sdružení Autentisté) a zahraniční vína – Champagne Taittinger – Francie Champagne, Maison Louis Jadot – Francie Burgundsko, Zenato – Veneto Itálie, Cono Sur – Chile a Trivento – Argentina.

O pravdivosti slov, že sládek pivo vaří a hostinský pivo dělá, pak návštěvníky přesvědčil mistr světa v čepování Pilsner Urquell Lukáš Svoboda. A nechyběla ani barmanská show, při níž si návštěvníci mohli namíchat drink za doprovodu profesionálních barmanů. Sobotní barmanská show pak byla spojena s představením nového projektu Pavla Maurera – Maurerův výběr Grand Bar. Na PFF probíhala také registrace hodnotitelů do celostátní ankety o nejlepší a nejzajímavější bary ČR.

Záštitu nad festivalem převzali Livia Klausová, manželka prezidenta ČR, a Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Praha. Generálním partnerem festivalu je Pilsner Urquell.

Prague Food Festival je jedinečnou akcí, jejíž návštěvu by si milovníci vybraných pokrmů a nápojů v žádném případě neměli nechat ujít. I když se letos PFF zaměřil na zdravý životní styl (brusinky, Fresh Bar, Bio-dynamická vína), na své si přišli všichni a k ochutnání byly mimo jiné i takové speciality, jako je netradiční zmrzlina z gorgonzoly s vlašským ořechem, z ricotty s kandovaným ovocem či zmrzlina pivní i vinná.

Návštěvníky potěšily nejlepší delikatesy podniků:

  • AROMI A LA FINESTRA
  • BISTRO FLORENTÝNA
  • BUDDHA-BAR
  • CHAGALL‘S
  • CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE
  • CORINTHIA TOWERS, RICKSHAW
  • FRANCOUZSKÁ REST. ART NOUVEAU
  • HORIZONT, PEC POD SNĚŽKOU
  • HUANG HE
  • KAMPA GROUP RESTAURANTS
  • KOBE
  • KULAŤÁK
  • LE GRILL & GARDEN @ KEMPINSKI
  • LES MOULES A LA GARE
  • LOKÁL
  • LVÍ DVŮR
  • MANDARIN ORIENTAL, ESSENSIA
  • MARRIOTT
  • MLÝNEC
  • MOZAIKA A MOZAIKA KRYSTAL
  • PHENIX
  • RADISSON BLU, ALCRON A LA ROTONDE THE AUGUSTINE, MONASTERY
  • THE SUSHI BAR
  • U EMY DESTINNOVÉ
  • V ZÁTIŠÍ
  • YASMIN, NOODLES

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2