Přehlídka designu v Praze – Designblok 2011

11.srpen 2011 12:08

Ať už se designem živíte, vyznáváte nové trendy, nebo jen rádi sledujete, co je nového na poli architektury, bytového designu a módy, neměli byste si nechat ujít říjnový Designblok. Již potřinácté se v jeho rámci představí ta nejlepší designérská studia, designéři, módní návrháři a také ty nejlepší obchody s designem, interiérovým designem a módou. Designblok v žádném případě není přehlídkou komerce. Představuje neotřelý a unikátní design zavedených i nově zářících návrhářů a je příležitostí nejen ke sledování nových trendů, ale také například k vyhlédnutí či získání jedinečných kousků, které oživí váš dům, byt či šatník. Pro vystavující pak Designblok představuje nejen příležitost pro prezentaci, ale také pro navázání nových kontaktů a spoluprací mezi firmami a designéry. Na této jedinečné nekonvenční přehlídce designu se tak můžete setkat jak s produkcí zahraničních prestižních značek, které se pravidelně na Designbloku prezentují, tak i s novinkami českých výrobců, které vznikají ve spolupráci s českými designéry.

Letošní Designblok se bude konat v Praze ve dnech 4. až 9. října a stejně jako v minulých letech budou nejvýznamnějšími místy přehlídky oblasti Holešovic, Karlína a Starého Města. Tématem Designbloku 2011 je Město, které jeho pořadatelé chápou jako civilizací uměle vytvořený prostor, a které je tedy podle nich designem samo o sobě. Přehlídka českého i světového designu do Prahy přináší nejen novinky současného designu a módy či nové pohledy na život ve městě, ale také pohled na důležité aspekty současného designu, tedy na udržitelný rozvoj a ekologii.

Program přehlídky bude již tradičně soustředěn do Superstudií Designbloku, která budou pro letošní ročník dvě. První Superstudio zaměřené především na interiér bude v nové kancelářské budově Futurama v Karlíně přímo na stanici metra Invalidovna. V Superstudiu Futurama budou vystavovat zahraniční i čeští výrobci a designérská studia v sekci Créme de la Créme, jíž budou věnována dvě patra Superstudia a další patro bude patřit sekcím Young and Fresh, ve které se představí mladí designéři, designérská studia a studenti a sekci Design Market, v níž se představí drobné expozice prodejního charakteru. Druhým Superstudiem bude Sweerts-Šporkovský palác v Hybernské ulici, po níž bude studio také pojmenováno – Superstudio Hybernská. Poprvé tak bude Superstudio umístěno přímo v centru města a poprvé bude také výrazně zaměřeno, a to na módu a životní styl. Původně barokní palác tak bude patřit především módním návrhářům a autorům šperků.

V rámci tohoto významného svátku designu se uskuteční také Designblok Fashion Week v prestižních prostorách Obecního domu a Rezidence Primátora Hl. města Prahy.

Předními zahraničními hvězdami letošního Designbloku budou Edward Barber a Jay Osgerby, londýnské designerské duo, do jejichž designérského portfolia patří mimo jiné židle Tip Ton, která je výsledkem spolupráce těchto designérů se společností Vitra a byla představena na letošním milánském Salone del Mobile Internazionale. Na podzimním Designbloku představí Vitra tuto unikátní židli, která je vyrobena jediným odlitkem z lehkého dokonale recyklovatelného plastu a připomíná houpacího koníka, ve speciální instalaci i v České republice. Edward Barber a Jay Osgerby se Designbloku budou svou tvorbu prezentovat při přednášce na Nové Scéně Národního divadla ve středu 5. října.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2