Podzimní a jarní luxusní trendy 2013/2014

Teplé zemité odstíny jsou sice pro podzimní a zimní módu typické, přesto nás vždy překvapí, když se návrháři různých slavných domů zachovají logicky a nesnaží se nám poplést hlavu nějakým nelogickým výpadem. Prozatím se ale zdá, že se letošní podzim poveze na vlně tradic…

Všeobjímající podzim

Podzim je roční doba, pro kterou je v módě příznačný přechod z veselých letních barev k tlumeným zemitým odstínům; využívá možností vrstvení materiálů i vzorů a střihy bývají všeobecně velkorysejší. Díky tomu jsou designérské kusy pro podzim/zimu mnohem pohodlnější a nositelnější. Kolekcím se navíc daleko snadněji daří stanovovat trendy pro celý příští rok, protože z toho, co se povedlo prosadit v chladnějších měsících, návrháři rádi čerpají i během následujícího teplejšího období.

Rebelská léta devadesátá

Jaké trendy nás tedy čekají letos na podzim a v zimě? Tradiční hnědou letos nahrazuje přehršel odstínů šedi, v těsném závěsu se nachází sytě tmavozelená barva, ale také modré a olivové podtóny; dále v kolekcích světoznámých značek najdeme kombinace geometrických tvarů různých barev, potisk či kožešiny. Slavného návratu se dočkaly kovové doplňky ve vysokém lesku či kůže, díky čemuž vypadá většina kolekcí uvolněně a svým způsobem rebelsky. Jestliže jste v devadesátých letech schovali nějaké zvlášť povedené kusy oblečení, přišel znovu jejich čas.

Zpátky do vesmírného věku

Dlouhé, uvolněné siluety kabátů přerušují široké pásky a například takový Chanel ladil představení své podzimně-zimní kolekce do postapokalyptického tónu. Dlouhé kusy svrchního oděvu doplňují vysoké boty a v případech večerních šatů se Chanel rozhodl oživit překrásný a designově styl padesátých let minulého století, proslulý pod označením „space age“, čemuž dokonale odpovídají i kovové doplňky a ozdoby, které jsou nedílnou součástí oděvu. Pokud se dá soudit podle tónu, udaného nejprestižnější módní společností, dovolujeme si prohlásit, že po několika nudnějších letech budou letošní kolekce podzim/zima opět zábavné!

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2