Pilotky stále drží kurz

12.duben 2012 14:18

Sluneční brýle jsou nepostradatelným prvkem, který dotváří celkovou image, a zároveň chrání náš zrak. Stejně jako se mění celá móda, mění se i tvary brýlí, které jsou v dané sezoně takzvaně „in“. Velmi oblíbeným typem brýlí vhodným pro muže i ženy jsou takzvané pilotky, brýle vyrobené podle vzoru brýlí pro americké piloty vojenského letectva a námořnictva. Tento tvar brýlí z módní scény prakticky nemizí, a pokud je na určitý čas zatlačí do pozadí jiný módní výstřelek, s o to větší pompou se pak pilotky na scénu vracejí. Předností těchto brýlí je to, že kopírují tvar obličeje, nehrozí tedy oslnění ani v situaci, kdy potřebujete dokonalé vidění – ať už řídíte automobil, či jste pilotem letadla. Díky nadčasovému designu a elegantnímu provedení jsou pilotky zkrátka brýle, které nezestárnou.

Nová kolekce Alaina Mikliho a Phillipa Starcka Mileage je inspirována designem aut. Tato kolekce navazuje na legendu, jejíž příběh se začal psát v roce 1927, kdy americký pilot John McCready požádal výrobce brýlí, aby mu zkonstruoval praktické brýle, které mu umožní simultánně vidět horizont a přístrojovou desku kokpitu. Vznikl nadčasový kapkovitý tvar očnic brýlí, kterým se začalo říkat pilotky. Tento charakteristický design, který se ve světě módy stal doslova nesmrtelným, se prosadil i v automobilismu. Alain Mikli jej nyní s neobyčejným důrazem na výjimečnost vrací na módní scénu.

Jediný shop in shop významného designéra Alaina Mikliho ve střední a východní Evropě se nachází v pražském Žilka Optik Studiu a právě nyní představuje novou kolekci dioptrických i slunečních brýlí Mileage. Limitovaný počet vyrobených kusů řadí tuto kolekci do kategorie luxusu a mezi sběratelské unikáty.

Spolu s aktuální kolekcí Mileage uvádí Žilka Optik Studio na český trh také revoluční brýlové čočky Zeiss i.Scription™. Tyto čočky jsou vhodné do slunečních i dioptrických brýlí. Spojení mistrovského designu brýlových obrub Alain Mikli s precizními čočkami Carl Zeiss ve výsledku přináší nejvyšší dosažitelnou kvalitu a užitnou hodnotu. Unikátní brýlová čočka i.Scription™ Carl Zeiss s přesností 0,01 dioptrie je řešením pro všechny, kteří chtějí jasně a ostře vidět kdykoliv, ať už za šera, večer či při ostrém slunci. Čočka Zeiss i.Scription™ je díky svým vlastnostem nejlepší možnou korekcí pro všechny světelné podmínky.

Zlepšení ostrosti a celkové kvality vidění, kromě dalších pozitivních efektů výrazně zpřesní a zrychlí i reakce za volantem. Podle Filipa Žilky, majitele Žilka Optik Studia, je totiž velmi zajímavé, kolik peněz jsou lidé ochotni investovat do stále účinnější a dražší pasivní bezpečnosti svých vozů – stoupající počet airbagů, systémy ABS, ESP atd., které mají řešit situaci až v momentě, kdy se vůz dostane do potíží. Oproti tomu je podle něj výrazně menší pozornost věnována výsledkům fantastického pokroku v optických technologiích, které mohou mnohým krizovým situacím díky nesrovnatelně lepšímu vidění přímo předcházet. A taková je i účinnost brýlových čoček i.Scription™.

Konstrukce brýlové čočky Zeiss i.Scription™ je totiž individuálně přizpůsobena na míru konkrétní oční vadě zákazníka. Výběru brýlí proto předchází důkladné vyšetření zraku na diagnostickém přístroji i.Profiler™, který má Žilka Optik Studio jako první optik v České republice.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2