Luxusní kola jako módní doplněk

Kdyby měl něco podobného doma obyčejný člověk, asi by se neodvážil postavit to na balkon, natož s tím někam jet. Unikátní kola z limitovaných edicí světoznámých značek však rozhodně nejsou jen na koukání. A na jaře můžete šlápnout do pedálů… 

Dámská kola

Užijte si retro styl (foto 01)

Tento parádní kousek se pyšní titulem neprodávanějšího. Samozřejmě ne ve skupině klasických užitkových bicyklů, prvenství si drží mezi stroji pro horních deset tisíc. Není se co divit, jízda na něm je totiž doslova požitkem. Základem kola je rám z lakované nerezové oceli. Ovládací madla brzd jsou potaženy jemnou telecí kůží, což mu dodává na eleganci. Značka Hermés si dala zvlášť záležet na jízdních vlastnostech. V tomto případě se tedy nemůže stát, že se vám kolo po pár metrech porouchá, protože je na něm v podstatě nemožné jezdit. Cena 93 000 Kč je ještě docela ucházející.

Buďte za dámu (foto 02)

Myslíte si, že slavná Coco Chanel nemůže mít vliv na stavbu a výrobu jízdních kol? Tak jste na omylu Tento parádní kousek byl totiž navržen speciálně na počest známé návrhářky a módní ikony. Kolo s odlehčeným karbonovým rámem je ze speciální edice, vyrobeno ho bylo jen pár kousků a je určeno pro nejnáročnější klientelu. Součástí výbavy jsou kapsy z telecí kůže, na vyžádání je možná také instalace GPS navigace. Což ocení zejména muži, kteří potřebují mít své drahé polovičky pod neustálou kontrolou. A dámy, ruku na srdce, není to plus i pro vás? Už se totiž nemůže stát, že se na projížďce ztratíte a budete volat manželovi, aby vás přijel zachránit. Značka Chanel si tento skvost cení na 340 000 Kč.

Dokonalá souhra (foto 03)

Konec nekonečného řešení, zda si s kamarádkami vyjet na projížďku, nebo raději zůstat doma. Až do této chvíle to byl rébus, který měl jednu velkou neznámou. Jak sladit elegantní outfit s kolem? Řešením je kousek od značky Missoni, který uspokojí i ty nejnáročnější milovnice módy. Originální kolo z nerezové oceli v efektním designu je inspirované pleteninami typickými právě pro tuto luxusní značku. Ovládací páčky brzd a sedátko jsou potaženy kůží. Missoni cenu zásadně nezveřejňuje, dostupná je pouze na vyžádání přímo v butiku.

Extra kousek pro pány

Sportem ku zdraví (foto 04)

Není nad ten pocit, když jste nejrychlejší a ještě si můžete zamachrovat před kamarády. Pánové, kterému z vás nestoupne sebevědomí, když ostatní obdivují vašeho miláčka? A rozhodně nemusí jít jen o nabušený sporťák nebo novou dlouhonohou milenku. Terčem závisti se klidně může stát i obyčejné jízdní kolo. I když slovo obyčejné je v tomto případě nejspíš zbytečné. Kolo z kolekce Bianchi by Gucci s odlehčeným karbonovým rámem je vybaveno jedenácti rychlostmi a hydraulickými kotoučovými brzdami. Řídítka a sedadlo jsou potaženy jemnou telecí kůží. Pravda je, že za pořizovací cenu 280 000 Kč můžete mít docela slušné auto. Ale co, vždyť o peníze v tomto případě vůbec nejde…

Autor: Martin Chalupa

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2