Luxusní jachty

Luxusní jachty, o kterých byste měli vědět!

Chcete lenošit na sluníčku a sledovat západy slunce bez ztráty luxusu? Pak jste na správné adrese.

Jestliže máte v těle kousek požitkářství, víte nejlépe, že to správné vodáctví potřebuje moře a hlavně solidní jachtu. Nejlépe postavenou na míru některým z proslulých designérů, pokud možno v ještě proslulejší loděnici. Je z čeho vybírat!

Italcraft 90 – otevřená sportovní jachta

Podstata otevřených jachet spočívá ve – jak ostatně napovídá název – využití otevřených prostor na úkor uzavřených kajut. V podstatě je to plovoucí ekvivalent sportovního kabrioletu. Přináší to s sebou samozřejmě jistá omezení ohledně využití, protože tuto třídu plavidel nevyužijete v každém moři a za každého ročního období, ale poslední dobou už ani otevřené jachty nebývají tak otevřené a daleko více využívají chytrých řešení přepážek, stříšek a zástěn.

Moderním příkladem může být právě Italcraft 90, která se v otevřenosti omezuje na tři prostory – na zádi najdeme otevřený kokpit s třemi lehátky, za přídí zase velký obývací prostor s rozlehlou pohovkou ve tvaru C a nakonec ještě dvojici opalovacích ploch: jednu na střeše nadstavby a druhou za ní. Každý z těchto prostor je samostatný a zaručuje naprosté soukromí. Na spodní palubě se pak nacházejí čtyři kajuty se samostatnými koupelnami a kromě nich ještě velká kuchyně. Momentálně existuje na světě jediná jachta Italcraft 90, ale na druhé se pilně pracuje a měla by být hotova v srpnu 2013.

Blohm + Voss 120 MY/X – pro cesty po celém světě

Loděnice Blohm + Voss z německého Hamburku jsou pro milovníky mořských vln totéž, co Patek Philippe v hodinářském světě. Jakýkoli kus jejich produkce je automaticky (a plným právem) pokládán za dokonalé dílo. A nejinak je tomu i u jejich nového modelu stodvacetimetrové cestovní superjachty. Dokážete s ní obeplout celou zeměkouli společně s až šestnácti přáteli a celou dobu budete obklopeni naprostým luxusem. Výběr diesel-elektrické pohonné jednotky probíhal s ohledem na co nejnižší hluk a vibrace za zachování vysoké ovladatelnosti a ohleduplnosti k přírodnímu prostředí. Z hlavní paluby vede na můstkovou palubu kromě schodiště i výtah a při výčtu vybavení, které mohou cestující využívat, nesmíme zapomenout na vzdušné a velké kajuty, rozlehlé koupelny, tělocvičnu, bazén, masážní místnost a vířivku. Vše je samozřejmě modulární, takže pokud si budete přát pracovnu či zasedací místnost, bude vám vyhověno. Navíc budete mít k ruce širokou paletu možností pohybu nezávislého na lodi – několik motorových člunů, ponorka, dvojice vrtulníků na samostatných heliportech, obojživelné vozidlo a hydroplán.

SS Delphine – parní krása

A nakonec něco opravdu jedinečného: jestliže sníte o vlastním parníku, pospěšte si, protože SS Delphine se na trhu dlouho neohřeje. Plavidlo z roku 1921 prošlo v roce 2003 rozsáhlou a důkladnou rekonstrukcí, takže na jeho palubě najdete všechno, co si dnes pod pojmem moderní námořní doprava lze představit. To vše za necelých padesát milionů dolarů – a neříkejte, že takový unikát za to nestojí! SS Delphine je dodnes oficiálně registrovaná jako osobní loď, schopná přepravit 36 cestujících, případně přivítat v přístavu až 150 hostů, o které se postará 24 členů posádky.

Jestliže milujete hřejivý lesk mosazi a laku, kůže, plátna, starožitných předmětů a poctivé práce, je to loď pro vás. Odpovídá přitom plně moderním námořním předpisům a z bezpečnostního hlediska je na tom stejně dobře jako kterákoli moderní jachta. Kromě toho vlastníkovi nabízí špičkově vybavené kajuty s vlastními koupelnami, audiosystémy, sejfy, wi-fi či satelitními telefony, o klavíru či vířivce ve společných prostorách nemluvě. Je to prostě záblesk záře starých dobrých časů.

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2