Zdroj: www.zivykraj.cz

Kam si zajet pro pořádný odpal?

Golfová hřiště se v našich krajích úspěšně zabydlela a ještě pořád vyrůstají nová. Stejně jako v každém oboru ale i tady existují zavedené značky, draví nováčci a osvědčené jistoty. Kam si zajít pro neopakovatelné zážitky z greenu v letošním roce? Nabídneme vám dvě možnosti: tradici proti novince, klasiku proti moderně. Doporučujeme ale obě, stojí za to!

Karlovy Vary, Olšová vrata

Jestliže patříte mezi konzervativní hráče, rozhodně znáte hřiště nad naším nejproslulejším lázeňským městem. Rozkládá se velice příhodně poblíž příjezdové trasy od Prahy nedaleko karlovarského letiště a je tedy velice jednoduše dosažitelné. Golf má v Karlových Varech velice dlouhou tradici – první hřiště založili už v roce 1904 na břehu Teplé v Gejzírparku členové místního šermířského klubu, aby si lázeňští hosté užili širší nabídku možností pohybu. Hřiště na Olšových vratech vzniklo díky velké oblibě tohoto sportu pod vedením pařížského architekta Noskowskiho v roce 1933.

Hřiště je hezky zvlněné a obklopuje je lesopark, takže si užijete hru v bohaté zeleni. Pokud budete mít štěstí, potkáte i místního maskota – sysla obecného, který kromě místního hřiště žije jen na několika místech naší země, patří ke kriticky ohroženým druhům a je přísně chráněný. Jestliže se vám podaří dorazit až na desátou jamku, můžete se občerstvit na malé terase a pokud dostanete hlad, můžete si objednat přímo od poslední jamky – abyste nemuseli porušovat zákaz používání mobilů, je zde umístěn pevný telefon. Po hře se odměňte návštěvou relaxačního centra Aquila Wellness Club s vířivkou, parní lázní a nabídkou masáží.

Počet jamek: 18, par 72

Green fee za 18 jamek: 2000 Kč

Golf Club Ostravice

Severomoravský kraj sice v minulosti proslul spíš těžkou průmyslovou výrobou, ale dnes tu najdete mnoho příležitostí k relaxaci v přírodě, včetně kvalitních hřišť. Kromě dostatečně proslulé šilheřovické osmnáctky v zámeckém parku tu ale vzniklo výtečné hřiště v Ostravici, obklopené hřebeny Beskyd s nádhernými výhledy na Lysou horu a Smrk. Ostravické hřiště by bylo krásné, i kdyby tu žádné jamky nebyly a dokáže se rovnat těm nejproslulejším golfovým lokalitám Evropy. Doprava po silnici první třídy je přitom velice jednoduchá a pohodlná a příjezd na hřiště je dobře značen.

Klub byl založen v roce 2007 a za poměrně krátkou dobu dokázal získat výtečnou pověst: v letech 2009 a 2010 se stal Challenge golf course Ostravice Hřištěm roku a jamka č. 16 byla vyhlášena Jamkou roku. Hra přitom nepatří k těm nejjednodušším – po prvních pěti jamkách, ozdobených několika vodními překážkami,  hřiště přitvrdí, fairwaye se zúží a obklopí je les. Dráhy jsou často kopcovité, takže se těšte na slušnou procházku. Není to hřiště pro bezmyšlenkovité odpalování a o každé ráně musíte přemýšlet.

Klub nabízí občerstvení v restauraci Panorama a ubytování přímo na hřišti v hotelu Green Inn.

Počet jamek: 18 jamek, par  72

Green fee: Po – čt: 850 – 1100 Kč, pá – ne a svátky: 950 – 1500 Kč.

Autor: Redakce REALCity

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2