Grand Restaurant festival

2.leden 2012 08:59

Pro všechny, kdo vyznávají vysokou gastronomii, rádi degustují v příjemném prostředí luxusních restaurací a potrpí si jak na kvalitu podávaných pokrmů a nápojů, tak i na dokonalé prostředí a skvělou obsluhu, je tu oblíbený GRAND RESTAURANT FESTIVALU. V roce 2012 se odehrával od 15. 1. do 15. 2. ve 12 krajích, 20 městech a v 63 podnicích v České republice.  Hosté měli v rámci tohoto festivalu příležitost ochutnat během jednoho měsíce skvělé delikatesy v restauracích, které získaly vysoké hodnocení v publikaci Maurerův výběr GRAND RESTAURANT 2012.

V nabídce vybraných restaurací byly takové speciality, jako je například pečený úhoř s raviolami z červené řepy a vinagrette z lískových oříšků, hovězí líčka se smržovou omáčkou – pozvolna 12 hodin brasírovaná v silné omáčce, podávaná v srdíčku pyré z fialových brambor a celeru, jelení svíčková servírovaná spolu se smetanovou omáčkou, doplněná karlovarským knedlíkem s dýňovými jádry a čerstvými brusinkami. A to je pouze malá ukázka z festivalového menu, které si vybrané podniky připravily pro III. ročník Grand Restaurant Festivalu.

Festivalu se účastnilo dvanáct krajů České republiky, konkrétně Praha, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Liberecký, Pardubický, Vysočina, Jihomoravský, Olomoucký, Moravsko-slezský, Zlínský.

Hlavním partnerem akce se pro rok 2012 stala agentura Czech Tourism. Cílem dramaturgie festivalu bylo podpořit kvalitní českou gastronomii, která je smyslem projektu Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku. Důraz byl kladen především na tradiční receptury s využitím lokálních a sezónních surovin. Všechny restaurace, které se festivalu účastnili,měly v rámci festivalu za úkol uvařit tři pokrmy – jídlo od maminky, specialitu šéfkuchaře a Czech Specials v podobě regionální speciality.

Cílem GRAND RESTAURANT FESTIVALU je nabídnout hostům nejen ty nejlepší a nejvybranější pokrmy, ale především zážitek z interiéru, atmosféry a servisu festivalových restaurací. „V roce 2012 vzniklo několik gastronomických festivalů. My ale klademe stále důraz na dramaturgii, proto se účastní akce jen prověřené restaurace z celostátní ankety Maurerův výběr. Grand Restaurant Festival umožňuje komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, aby navštívil nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky této země,“vysvětluje vydavatel publikace Maurerův výběr Grand Restaurant a zakladatel Grand Restaurant Festivalu Pavel Maurer.

V rámci předchozího ročníku Grand Restaurant Festivalu zaznamenali jeho pořadatelé velký zájem o gastronomickou zážitkovou výpravu, která se konala pod názvem MŇAM BUS. Tento zážitkový gastronomický autobus také v roce 2012 jezdil v sobotu i v neděli a hosté měli možnost vybrat si celkem ze čtyř tras. Každá trasa nabízela tři restaurace, šest pokrmů a setkání s TOP šéfkuchaři. V roce 2012 vyjel Mňam Bus také po republice, jeden bude vypraven z Prahy do Plzně.

„Hlavní novinka pro ročník 2012 byl MŇAM VLAK. Jezdil z Prahy do Olomouce. Ve vlaku hosté ochutnali menu Nové gastronomie společnosti JLV, které speciálně připravil šéfkuchař Jaroslav Sapík, který byl po celou dobu přítomen. V Olomouci navštívili účastníci výpravy opět 3 restaurace a v každé ochutnali dva chody,“ popisuje tisková mluvčí festivalu Dominika Vrkotová.

K tomu, abyste se mohli zúčastnit GRAND RESTAURANT FESTIVALU, je potřeba mít zakoupenu festivalovou ochutnávku ve vámi vybrané restauraci na příslušný den a čas. Vždy jsou připraveny i speciální dárkové poukazy, jimiž můžete potěšit své blízké či například obchodní partnery.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2