Exkluzivní kaviárové bary

Už car Mikuláš II. patřil mezi jeho fanatické konzumenty. Prý ho se svými věrnými dokázal spořádat až jedenáct tun ročně. Není se co divit. Ne nadarmo se kaviáru přezdívá gastronomické zlato. I dnes patří mezi delikatesy a tedy i jeho konzumace by se měla provádět s jistou dávkou elegance.

Exkluzivní kaviárové bary
Kde: Grand Hotel Europa, Nevsky Prospekt, Mikhailovskaya Ulitsa 1/7, Petrohrad, Rusko

Kaviár přišel z Ruska a je tedy jasné, že právě na východ od našich hranic si můžete dopřát prakticky vše, co s kaviárem souvisí. A také mít jistotu, že vám bude servírován s největší možnou noblesou. Jeden z nejvyhlášenějších kaviárových barů na světě se nachází v Petrohradu, kam se pravidelně sjíždí kompletní ruská smetánka. Dá se říct, že kdo nevlastní v tomto luxusním městě nějakou nemovitost, je naprostý břídil. Alespoň z pohledu bohatých Rusů. Caviar Bar and Restaurant je jednou ze čtyř luxusních restaurací v pětihvězdičkovém hotelu Grand Hotel Europa. Kromě kaviárové dokonalosti tu máte ještě jednu jistotu: že vám k tomuto vybranému pokrmu nabídnou i nepřeberné množství vodky. Patří k sobě stejně, jako u nás například knedlo-zelo-vepřo. Na své si zde přijdou zejména milovníci kaviáru Beluga. Ten patří mezi to nejlepší, co si zde můžete objednat. Tento kaviár tvoří velké šedé jikry z jeseterů, kteří žijí v Kaspickém moři při pobřeží Iránu. V baru si můžete objednat ale i kaviár Oscietra, který má šedohnědou až zlatavou barvu a pochází z Ruska. 50 gramů kaviáru Beluga zde vyjde na 19 500 rublů a stejné množství ruského kaviáru Oscietra na 15 800 rublů. Pokud ale chcete opravdovou ruskou klasiku, vyplatí si objednat degustační menu Spirit of Russia za 2 150 rublů, které se skládá z 5 gramů kaviáru Oscietra, 5 gramů kaviáru z lososa, kanapek s kamčatským krabem a setu se třemi druhy premiérových ruských vodek Tsarskaya Gold, Belga a Rusian Standard Platinum.

Místo: So Caviar Bar
Kde: President Wilson Hotel, 47 Quai Wilson, Genève 21, Švýcarsko

Hotel na břehu Ženevského jezera má jednoz nejdražších apartmá, jaké vůbec v Evropě najdete. A nebyl by to ten správný luxus, kdyby alespoň v jedné místní restauraci neservírovali speciálně upravený kaviár. Tomuto pokrmu je zde dokonce věnován jeden kompletní podnik. Kaviárový barem So Caviar Bar se chlubí největšími delikatesami z celého světa. Na jednom místě zde najdete nejlepší značky jako Zwyer, Beluga Naccarii, Oscietra ale také krále kaviáru Baerioska Classique. Bar má otevřeno denně od půl šesté do jedné hodiny v noci. Pokud byste dorazili bez předchozí restaurace, zřejmě místo nenajdete. Zamluvit si místo se doporučuje minimálně s měsíčním předstihem. I arabští šejci si bar oblíbili kvůli jeho vznešenosti a jedinečnosti.

Místo: Lalique caviar bar
Kde: Park Hotel Weggis, Hertensteinstrasse 34, Weggis/Luzern, Švýcarsko

Jen třicet minut jízdy od Curychu se můžete pokochat nejen luxusem hotelu Weggis, ale také vůbec prvním kaviárovým barem, který vznikl na území Švýcarska a je pojmenovaný Lalique po slavném výrobci křišťálu. K dostání je zde pouze značka Zwyer Caviar a o kuchyni se stará michelinský šéfkuchař René Rischmeyer. Nabídka kaviáru, který se perfektně hodí k pravému šampaňskému, je zde opravdu široká a uspokojí tak i nejnáročnější klientelu. Vybrat si můžete z 18 světových značek i ročníků. Za zmínku stojí zejména šampaňské Krug Clos du Mesnil z roku 1995 za 41 000 Kč nebo Roederer Cristal z roku 1982 za 24 000 Kč.

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2