Domácí posilovna pro náročné cvičence

Zapomeňte na rozzářené tváře prodejců fitness vybavení z televizní reklamy – podobné hračky jsou dobré pro lidi, kteří jednak nevědí, co chtějí, a kromě toho se nemohou dočkat, až vyhodí z okna peníze za úplnou zbytečnost. Chcete domácí tělocvičnu? Souhlasíme – ale musíte vědět, jak si ji správně zařídit.

Prostor a zase prostor

Jak si vlastně můžete pořídit vlastní domácí fitness centrum? V první řadě musíte mít prostor, protože cvičení ve stísněném, potemnělém, špatně větraném a špatně vytápěném prostoru dokáže napáchat víc škody než užitku. Jestliže máte prostor, doporučujeme nešetřit a najmout si odborníka, který vám nejen doporučí patřičné přístroje a doplňky, ale navrhne vám prostorové řešení celé vaší nové tělocvičny.

Na přístrojích do fitcentra se vyplatí nešetřit

Pokud jde o přístroje, znovu doporučujeme nešetřit. Nekvalitní a špatně projektované cvičební pomůcky vám nejen nepomohou, ale mohou vám i uškodit. Už dávno jsou pryč doby, kdy by vám ke cvičení stačily žebřiny a lavička. Dnes už víme, že každá část těla chce své. Z toho důvodu doporučujeme další návštěvu odborníka a zakoupení opravdu profesionálního vybavení – jedině v případě takové investice se můžete spolehnout na opravdu nekompromisní výkon, dokonalou kvalitu materiálů i jejich zpracování a hlavně na záruku bezpečí.

Materiály jsou důležité

Jestliže se rozhodnete pro profesionální řešení, můžete se těšit na dlouhou životnost jednotlivých přístrojů, ale také na to, že jsou při jejich výrobě použity materiály nejen bezpečné, ale také odolné proti opotřebení – ti nejlepší výrobci využívají technologie známé z automobilového průmyslu, které využívají nejen při práci s povrchovou úpravou kovových částí, ale také například při výrobě sedaček a opěrek. Také díky těmto postupům lze většinu profesionálního vybavení používat ve venkovních prostorách.

 

A jak by měla vypadat ta úplně nejzákladnější sestava pro domácí cvičení?

Rotoped/cyklotrenažér

Na procvičení nohou neexistuje lepší a hlavně všestrannější prostředek než starý dobrý simulátor bicyklu – leda samotný bicykl, který vás protáhne kyslíkovou lázní přírodního vzduchu.

Veslovací trenažér

Ideální na dokonalé protažení problematických zádových a břišních partií; pomáhá navíc dlouhým svalům na nohách a ponouká vás k rovnému držení zad.

Posilovací věž

Protože jak jinak byste si chtěli procvičit (hlavně) paže, ale také záda a břicho? Posilovací věž je často při výběru domácích prostředků neprávem opomíjená.

Posilovací lavice

Velmi nepříjemný, velmi krutý, ale také ale velmi účinný společník na cestě k dokonalému břichu. Každá kapka potu vás vede blíž k určenému cíli.

Prostor pro protahování

Před každým cvičením i po něm je důležité prohřát všechny svaly, aby vše probíhalo tak jak má. Tato část tréninku patří mezi nejopomíjenější, což může mít špatné následky.

Podle nedávno prováděného průzkumu se ukázalo, že návštěvníci posiloven a fitcenter daleko usilovněji a energičtěji cvičí za jasného denního světla než pod umělým osvětlením, proto se nebojte vpustit do své tělocvičny slunce a čerstvý vzduch.

Autor: Redakce REAL-CITY

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2