Domácí hrátky s vodou

To, že je použití vody k očistě těla velice přínosné, věděly už dávné národy z úsvitu dějin. Postupem času se náklonnost k vodě podařilo převtělit v jednu z nejoblíbenějších relaxačních činností – a za to můžeme děkovat hlavně chytrým designérům, kteří dokázali vodovodní potrubí napojit na opravdu krásná zařízení. Jaká je budoucnost očisty?

Aquanatass: pro ty, kteří nechtějí být sami

Možná se ve sprše sami bojíte, možná se jen chcete opřít o někoho, na koho je spolehnutí. Případně jste si z dětství uchovali sen o domácím vodotrysku – nebo prostě jen chcete provokovat. Právě pro vás je určeno sprchovací zařízení Aquanatass, které pro italskou firmu Bagno Sasso navrhl sochař a umělec Hubert Rieber. Celá sprcha je vyvedená ve tvaru téměř dva a čtvrt metru vysoké postavy, které prýští proud vody z úst a z temene a nabízí spoustu míst, kterých se můžete při sprchování držet. Vše samozřejmě vyrobeno ručně z materiálů jako je bronz, hliník nebo exotické voděodolné dřevo.

 Dornbracht Sensory Sky: pro všechny smysly

Pod sprchou se ještě chvilku zdržíme s firmou Dornbracht, která přichází s ultraluxusním modelem Sensory Sky. V podstatě bylo jen otázkou času, kdy si výrobci začnou pohrávat i s ostatními smysly a konečně to přišlo – Sensory Sky využívá k nejlepším zážitkům nejen světlo, ale také vůně. Široký sprchovací panel dokáže vytvořit pevnou stěnu vody, lehký deštík s vůní bylinek,  atmosféru tropické bouře s kombinací studené vody, teplé vody a exotických květin nebo horskou náladu s chladivou vodní mlhou. Sprcha je samozřejmě plně programovatelná, takže si ideální kombinaci nastavíte sami. K dostání na podzim 2013 v kombinaci broušené oceli s platinou nebo leštěné oceli s chromem.

Treesse Gen-X: pro ty, kteří chtějí šetřit

 Rozumí se pro ty, kteří nemají místa na rozdávání. Trend sedacích van je poměrně na vzestupu a byla by chyba mu nevěnovat pozornost. A italská firma Treesse je v oboru kombinovaných (a patřičně luxusních) koupacích řešení jedním z hlavních jmen. Jestli vám model Gen-X vana něčím připomene léčebné lázeňské kúry, nezbavujte se té myšlenky příliš rychle, protože je správná – díky vestavěným tryskám dokáže fungovat jako kříženec mezi vířivkou a sedacím bazénkem. Stačí jen vstoupit vestavěnými dveřmi, pustit vodu a zvolit program pro trysky, které vám namasírují záda a nohy.

Autor:  Redakce REALCity

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2