Do opery nebo na karneval?

24.leden 2012 09:53

Toužíte-li prožít pohádkovou plesovou noc plnou dokonalého luxusu, nemusíte se hned vydávat do Vídně. I Praha má v tomto ohledu totiž mnoho co nabídnout! Krásné pražské klasicistní sály přímo vybízejí k tanci, stačí si jen obléknout večerní róbu a protančit noc.  Kdy jindy má člověk tak skvělou příležitost obléknout nádherné večerní šaty? Nabídka plesů je široká, chcete-li však zažít něco naprosto unikátního, vyberte si Ples v Opeře nebo třeba Crystal Ball.

 

Ples v Opeře

Ačkoliv po vyslovení sousloví „ples v opeře“ se většině lidí vybaví Vídeň, kolébkou těchto výjimečných společenských událostí je ve skutečnosti Paříž. Ovšem i v Praze má Ples v Opeře již relativně dlouhou tradici, ten první se zde totiž konal již v roce 1948. Již tehdy se ples stal výjimečnou společenskou událostí a dodnes je vnímán jako vrchol pražské společenské sezony. A ten se každý rok tradičně odehrává  v neorokokové budově Státní opery Praha. Noblesa, elegance a styl – taková jsou slova, která událost roku nepochybně nejlépe charakterizují.

Návštěvníci plesu mají jedinečnou možnost dotknout se snů. Užít si jemné krásy výjimečné události, vstoupit do světa, v němž hlavní roli hraje zcela osobitý zážitek. Ples v Opeře si jako téma pro rok 2012 vybral dobu Rudolfa II. Dobu, jež proslula rozvojem vědy, vzdělanosti a kreativity. Dobu magickou, obestřenou lehkým tajemstvím a mysterií alchymie. Dobu touhy objevovat neznámé světy, dobu umění a vědy, dobu, která poprvé pozvedla Prahu mezi metropole evropského významu. Rudolf II. byl znám jako požitkář a milovník dobrého jídla, a tak se na jeho počest chystala opravdová rudolfínská hostina – nevídaný zážitek, který se zapsal do kulinářské historie. I v roce 2012 šel výtěžek plesu na charitativní účely.

Pražský Ples v Opeře se odehrává vždy na konci února.

 

Crystal Ball – Benátský karneval v Praze

Královský barokní ples v Clam-Gallasově paláci je vrcholem karnevalové sezóny v Praze. Kdo miluje masky a kostýmy, propadne kouzlu plesu a bude fascinován. Tento barokní ples v kostýmech z 18. století představuje nezapomenutelnou noc v maskách, která je poctou kráse, umění a mnohasetleté tradici proslulých pražských karnevalových nocí.

Oslnivé kostýmy, úžasné masky, skvělí tanečníci, herci i akrobaté jsou ozdobou elegantního exkluzivního večera plného fantazie, barev, okouzlujících barokních melodií, delikátního jídla a zábavy. Tento omamný „křišťálový ples“ je působivou interpretací doby, ve které sen a skutečnost tvořily jeden magický celek. Okouzlující večer v Praze, úžasné sály velkolepého Clam-Gallasova paláce, oslnivé kostýmy plující v tónech barokních melodií, tanečníci, hudební mistři, šarmantní primadonny, akrobaté a báječní herci žijící na císařském dvoře jsou již tradičně vznešenou společností na tomto omamném maškarním bále.

Crystal Ball je exkluzivním večerem pro vybrané hosty, kteří se touží přenést v čase zpět a prožít zázračnou atmosféru skutečného historického bálu. Vstup je možný pouze v historickém kostýmu. Pokud hosté nemají svůj kostým, mohou si jej zapůjčit. Samozřejmě s tím je spojena příprava na ples, včetně oblékání, přípravy účesu a doplňků. S veškerou přípravou hostům pomáhá realizační tým Carnevale Praha. Součástí kostýmu je maska, kterou si hosté mohou koupit před začátkem plesu v Boudoiru, nebo v obchodě Carnevale Praha.

Termín tohoto zcela jedinečného plesu je vždy směřován na konec února.

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2