Bydlete jako skutečná hvězda

Pokud vám nestačí váš krásný byt s rozlehlou terasou a výhledem na město, zajídá se vám život v luxusní vile na periferii a tak nějak cítíte, že s vašimi možnostmi máte navíc, pak jste to přesně vy – člověk, který potřebuje bydlet jako celebrita. Pokud se vám v bance neválí pár zbytečných milionů, berte to jako krásný výlet ve své fantazii. V opačném případě je čas vybrat kasičku a splnit si sen.

Všude dobře, doma nejlépe

Pokud nechcete vytáhnout paty z České republiky, máte dvě možnosti, jak skutečně originálně bydlet a přitom mít pocit, že na vás ulpěl hvězdný prach. Můžete přemluvit Karla Gotta, aby vám prodal vilu Bertramku, kde v minulosti dokončil Mozart svou operu Don Giovanni a bezpochyby je zde přítomen duch místa. Předpokládejme však, že se mistr v nejbližší době nehodlá stěhovat. Proto se zaměříme na top nemovitost, kterou aktuálně nabízí český realitní trh.  Česká pobočka mezinárodní realitní kanceláře Sotheby´s nabízí k prodeji od loňského roku zámek Klecany. Odhadní prodejní cena tohoto rozlehlého nově zrekonstruovaného skvostu je jedna miliarda korun. Za svou miliardu získáte palác s jedenácti ložnicemi, vlastním sportovním areálem a rozlehlými pozemky. Po koupi tohoto domu si určitě nebudete připadat jako břídil a v rámci naší malé zemičky získáte to nejluxusnější, co lze koupit.

Luxus neznající hranice

Máte pocit, že by závistivé české oko neuneslo pohled na váš soukromý palác? Nevadí, za hranicemi se dají pořídit také pěkné nemovitosti za milionovou hubičku. Pokud vám dům, ve kterém se ztratí nejen návštěvy, ale i vy sám, dostatečně neimponuje, chce to něco speciálního. Existují dvě varianty, jak získat něco navíc, co udrží hodnotu vaší nemovitosti nahoře a vaše budoucí návštěvy posadí do židle: prestižní adresa nebo hvězdný otisk. I kdyby vaše nemovitost byla chaloupka na kuří nožce, pokud bude její adresa Pátá Evenue v New Yorku, Omtesando v Tokiu či Romazzino Bay v Porto Cervo na Sardinii (kde metr čtvereční vyjde průměrně lehce přes 390 000 dolarů), budete si moci říct, že bydlíte jako skutečná celebrita.  Jestli je však něco ještě víc in, než všude zmiňované prestižní adresy a vy chcete být k tomu všemu ještě super stylový, pořiďte si zámek ve Francii a na přilehlé vinici pěstujte vlastní víno.  Zařadíte se tak po bok celebrit Davida a Victorie Beckhamových, Angeliny Jolie a Brada Pitta či Johnyho Deppa. To není úplně špatná společnost, co říkáte?

U Angeliny Jolie ještě chvíli zůstaneme, protože se jedná o jednu z nejvíce inspirativních hvězd současnosti. Kromě jejích legendárních plných rtů se nám na ní ještě líbí, že se nebojí nakupovat. Třeba ostrovy. Brad Pitt byl jistě potěšený, když mu k narozeninám jeden darovala, a pokud chcete svého partnera či partnerku obdarovat něčím, co určitě neodmítne, vězte, že vlastní ostrov je sázka na jistotu. Naším horkým tipem je Katafanga Island v Jižním Pacifiku. Nejedná se, pravda, o nejlevnější záležitost. Jen samotnou koupi ostrova si připravte zhruba 406 milionů korun. Na druhou stranu je na ostrově již vyřešena valná část složité infrastruktury. Součástí ostrova je až dvacet nemovitostí, takže vaše případné návštěvy budou mít kde spát. Až vás samota přestane bavit, můžete zde vybudovat soukromý hotelový resort pro náročné hosty.

Vraťme se ale k onu, již zmiňovanému, hvězdnému prachu. Říká se, že kdo se pohybuje v blízkosti celebrit, stane se sám brzy celebritou. Co teprve, když koupí dům, kde dříve nějaká hvězda žila? Hvězdy rády nakupují a prodávají nemovitosti, proto není zas tak těžké na nějakou nabídku narazit. Nepoměrně složitější bude přesvědčit realitního makléře, že jste skutečný zájemce o dům a ne jen zvědavý turista, který se rozhodl nahlédnout do soukromí oblíbené herečky. Pokud překonáte tuto bariéru, můžete vesele nakupovat. A které nemovitosti slavných jsou v současnosti na prodej?  Dům Marka Wahlberga v Oak Pass či zámek s vlastním ostrovem zpěvačky Celine Dion nedaleko Montrealu. O poznání levněji, než obě předchozí nemovitosti, koupíte faru po zesnulé zpěvačce Whitney Houston.  Už jste se rozhodli, která hvězda se bude moci pyšnit tím, že jste koupili její dům?

Autor: Klára Bartošová

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2