Ta nejlepší ozdoba

15.říjen 2012 11:58

Ženy jsou krásné samy o sobě a už jen za to, jak lepší tvory dokáží dělat z mužů, si zaslouží nekonečnou lásku. Nicméně i ta nejkrásnější žena na celém světě ráda svůj půvab ještě více zdůrazní – a právě v tom okamžiku je důležité mít po ruce ten správný šperk, který by jí k tomu napomohl…

 

Chopard – přátelé ze zvířecí říše

Švýcarská společnost Chopard za sebou má sto padesát let praxe v tom, jak učinit svět krásnějším místem. Na rozdíl od mnoha šperkařských značek, které se pevně usadily na místě uznávaného klenotnického mistra a teprve pak začaly pošilhávat po světě hodinek, firma Chopard (která dodnes zůstala rodinným podnikem) podnikala v obou oborech najednou. Nic se tudíž nešidilo a na nic se nespěchalo – důkazem toho jsou dodnes svěží, jemné a nádherně zpracované šperky pro každou příležitost.

Ke svému půlkulatému výročí se Chopard rozhodl zabrousit do světa zvířat a rozhodně to stálo za to: klenoty zobrazující opice, lední medvědy, žirafy, ptactvo, ryby či žáby se staly legendami. Pro rok 2012 kolekce pokračuje například nádherně zpracovaným perlovým náhrdelníkem se sponou v těle malého lvouna hřivnatého, sestaveného celého z briliantů s očima z modrého safíru.

 

Boucheron  hodinářská spolupráce

U zvířat se ještě na okamžik zdržíme s pařížskou společností Boucheron, která od svého založení sídlí na skvělé adrese Place Vendôme. Tato osvědčená značka se stala v klenotnickém oboru synonymem pro hru s barvami a jako první uvedla na trh čokoládové zlato, které vypadá přesně tak, jak se jmenuje – je to zlato v bohatém a sytém odstínu hnědé barvy. Díky tomu vyrábí Boucheron čtyřbarevné zlaté šperky, které rozpozná každý a které si oblíbilo mnoho hvězd.

Jako čistě šperkařská společnost Boucheron spolupracuje s těmi nejoslnivějšími jmény v oboru pokaždé, když přijde čas pro hodinky. V případě modelu Cypris Tourbillon Noir se jedná o jedinečnou (a díky konstrukci tří zlatých můstků) velice lehce rozpoznatelnou společnost Girard-Perregaux. Její dámský model umístěný v pouzdru z bílého zlata klenotníci z Place Vendôme ozdobili diamanty, černými spinely, modrými a fialovými safíry a zobák tvoří onyx a korál – celkem se jedná o 1380 kamenů. Spojení vysoké hodinařiny s vysokou šperkařinou korunuje královská hodinková komplikace: tourbillon.

 

Altman – česká hudební škola

Po špičkové šperkařské práci se samozřejmě nemusíme ohlížet jen do zahraničí. I u nás žijí odborníci, kteří vám svými výtvory vyrazí dech – spolupracuje s nimi například rodinná firma Altman, která vykročila na svou dlouhou cestu před dvaceti lety ze západočeského Chebu a dnes nabízí své služby hned v sedmi provozovnách. Nabízí krásně starosvětsky solidní přístup – každý zákazník si může vybrat cokoli se mu zlíbí, aktivně se účastní navrhování vlastního šperku a výsledkem je spokojenost na všech stranách a naprosto originální ozdoba.

Tak je tomu i v případě Kouzelné flétny – brože vyrobené ze žlutého čtrnáctikarátového zlata a ozdobené patnácti diamanty. Vše je samozřejmě vyrobeno a upraveno na míru podle přání zákazníka.

 

 

Autor: Robert Čapek

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2