Nové dámské hodinky Royal Oak od Audemars Piguet

Nabídka švýcarských hodinek je v současné době nepřeberná a zahrnuje stovky značek a tisíce modelů.Ovšem zhruba jen dvacítka z nich patří mezi ty skutečně luxusní a kultovní. Hodinky Audemars Piguet Royal Oak si toto označení v každém případě zaslouží. Vyznačují se nejen vysokou kvalitou zpracování, originálním designem či jménem významné hodinářské značky, ale nesou si svou historií také zajímavý příběh.

Značku Audemars Piguet založili ve Švýcarsku v roce 1875 Jules-Louis Audemars a Edward-Auguste Piguet. V současnosti je Audemars Piguet nejstarší manufakturou, kterou dosud vlastní členové rodin jejích zakladatelů. Koncept značky je založen na tradici a na skvělých až troufalých nápadech a jejich realizaci. Inovace a troufalost jsou nejzřetelnější především v oblasti komplexních hodinářských mechanismů. Značka dnes nabízí hodinky včetně modelů z kolekce Haute Horlogerie či Haute Joaillerie, stejně tak jako různé kolekce šperků.

Jeden ze základních zlomů v historii této značky nastal v roce 1972, kdy se značka vzepřela všem současným trendům a uvedla zcela nový koncept hodinek. Z designerské dílny Audemars Piguet tak vzešly první mechanické hodinky na světě, které měly sportovní vzhled, byly vyrobeny z oceli a zároveň patřily do kategorie těch skutečně luxusních hodinek. Šlo o hodinky Royal Oak k nimž neodmyslitelně patřil přirozený šarm a neotřelá elegance. Tato kolekce vzbudila ohromné nadšení a opět potvrdila tradici inovativního přístupu značky. Po několik desetiletí měnila Royal Oak zavedené zvyklosti v oblasti Haute Horlogerie.

Nyní přišla značka s novým modelem hodinek Royal Oak, díky nimž řada těchto modelů nachází nový výraz. Tyto nové hodinky jsou předkládány ve velikosti, která je zvlášť přizpůsobená pro útlá zápěstí. Jsou zřejmým důkazem toho, že sportovní styl a delikátnost se mohou skvěle doplňovat. Jejich pouzdro z růžového zlata se vyznačuje neobvyklým průměrem 37 mm. Jádro pouzdra, luneta pouzdra osázená 40 diamanty s briliantovým brusem, náramek a sklopná spona jsou vyrobeny v růžovém zlatě. Tyto hodinky provází naprostá souhra saténových kartáčovaných a leštěných povrchů, které vybudovaly dobrou pověst již těch prvních hodinek Royal Oak, a jsou stále stejně moderní. Přesně tak jako na originálním modelu z roku 1972, mají tyto hodinky také osm šestibokých šroubků na osmiúhlé lunetě pouzdra v neměnném bílém zlatě.

Pouzdro, které je voděodolné do 50 metrů a vybavené korunkou se šroubovací pojistkou, je osazeno safírovým krystalem s antireflexem a dýnkem. Náramek je bezešvým způsobem začleněný do pouzdra a osobitě vyjadřuje nezaměnitelnou krásu kolekce, která je charakteristická dokonale poskládanými články a spojovacími kolíčky uspořádanými v postupně se zmenšující velikosti. Na scénu vstupuje nová trojitá sklopná spona Audemars Piguet charakterizovaná dvojitě zabezpečeným systémem zapínání.

V kolekcích Audemars Piguet nalezneme hodinky jak sportovní, tak i klasické a elegantní hodinky pro dámy i pány, které jsou zdobeny diamanty, hodinky s chronografem a pro skutečné znalce nabízí značka modely s těmi největšími hodinářskými komplikacemi.

Butik Audemars Piguet najdete na adrese Pařížská ulice č. 5, kde vás uvítají prodejní prostory s nezaměnitelnou atmosférou i široká nabídka hodinek této manufaktury.

Autor: Redakce RealCity

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2