Hublot „US$ 5 MILLION”

Ačkoli je firma Hublot na trhu relativně krátce, patří mezi hodinářskými značkami mezi ty nejprestižnější a její modely mezi ty absolutně nejdražší. Značka Hublot byla založena v roce 1980 a velmi rychle si vydobyla výsadní postavení v prestižním spolku Haute Horlogerie. Už od samotného založení společnosti, jejímž zakladatelem je Carlo Croco – původem Ital, je zřejmé spojení firmy Hublot a moře. Její název Hublot totiž ve francouzštině znamená kulaté okénko v lodní kajutě. Při navrhování hodinek chtěl Carlo Croco vytvořit naprosto univerzální luxusní hodinky, které umožní jejich majitelům užití jak při sportovních aktivitách, tak i pro slavnostnější příležitosti. Hodinky Hublot jsou vhodné jak do kanceláře či na večírek v baru, tak i na vodní sporty. Ať už se jejich majitel rozhodne pro plavání, surfing či jachting, hodinky Hublot tuto zátěž vydrží bez poskvrny.

Hodinky Hublot jsou typické svým designem připomínajícím tvar lodního okénka a spojením materiálů, které by se jinak nesetkaly – přírodní guma z tropických oblastí a zlato nebo ocel, to vše osázené drahými kameny. Výsadnímu postavení značky a kvalitě hodinek odpovídá i jejich cena. Některé modely této značky se prodávají za částky téměř astronomické, přesto je o ně enormní zájem.

Není tedy divu, že nový model „US$ 5 MILLION” v hodnotě 5 miliónů amerických dolarů, tedy téměř 100 miliónů korun, okamžitě zaujal singapurského kupce, který si jej u prodejce The Hour Glass Singapore ihned pořídil. Jde o jedinečný naprosto výjimečný kus, který představuje neskutečně vzácný počin, k jehož tvorbě byl použit naprosto odlišný přístup, než je běžné.

U hodinek Haute Joaillerie se totiž design a technické zhotovení vytvářejí tak, aby sloužily kamenům, které již byly vybrány. V tomto případě byl však pro výrobu použit přístup zcela opačný. Nejprve byl vytvořen celkový design hodinek a teprve pak brusiči diamantů hledali diamanty, které by se nejlépe hodily ke složitému vyhotovení pouzdra, číselníku a náramku. A vynaložili veškeré své odborné znalosti k tomu, aby vytvořili dokonalý kousek. Podle zadání bylo potřeba rozvinout design hodinek Big Bang a zároveň uchovat jeho grafické kódy tak, aby bylo možné soudržně začlenit jednotlivé diamanty s více než třemi karáty. Po dokončení technického designu následoval další úkol, najít vhodné diamanty a zkombinovat je. Trvalo jeden celý rok, než se našly odpovídající největší kameny, které pocházejí ze všech čtyř koutů světa, a stejně tak dlouho, než se našlo zbývajících 1276 kamenů. Každý kámen byl jednotlivě vybrán tak, aby měl stejnou barvu a kvalitu jako ty ostatní. Po té bylo potřeba upravit velikost kamenů tak, aby dokonale zapadaly. Za ořezání největších GIA certifikovaných kamenů odpovídal zcela sám známý mistr brusič z New Yorku, který má na tomto poli více než čtyřicetileté zkušenosti. Jeho úkolem bylo zajistit, aby všechny kameny měly takzvaně stejný podpis.

Celý proces výroby tohoto unikátního kousku byl velmi zdlouhavý a trval 14 měsíců. Čtrnáct měsíců práce v různých odvětvích, včetně sedmiměsíční práce pro 12 brusičů a 5 sazečů, přičemž všichni hlavní odborníci na hodinkách pracovali na plný úvazek.

Tyto hodinky je možné považovat za opravdovou sbírku diamantů. Celkem totiž bylo použito 1282 diamantů, více než 100 karátů diamantů s bagetovým výbrusem. Každý jednotlivý kámen byl vybrán tak, aby spolu s ostatními vytvářel harmonický celek. Jedná se o nejdražší hodinky, které kdy společnost Hublot spolu se svým partnerem, Atelierem Bunter v Ženevě, vytvořily.

Autor:  Redakce RealCity

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2