Hodinky Prim s novým modelem Adam

Sotva se mezi Čechy a Slováky najde někdo nad pětatřicet, kdo by neznal hodinky značky Prim. Ve své době to byly nejrozšířenější hodinky v Československu, které zdobily zápěstí nejen dospělých, ale i dětí. V této souvislosti lze označit takzvané Primky za rodinné stříbro.

Vzhledem ke své dlouholeté historii nese značka Prim pečeť českého folkloru a zná ji téměř každý. Hodinky značky Prim se vyrábějí a vyvíjejí již od roku 1949 v Novém Městě nad Metují ve společnosti Elton. Jejich význam ovšem není zanedbatelný ani v celosvětovém měřítku. V době, kdy je naprostá většina luxusních značkových hodinek montována ve Švýcarsku či Německu a jejich kopie či neznačkové výrobky pocházejí především z Asie, dodává Primkám váhu i skutečnost, že jsou vyráběny v České republice a nesou označení Czech Made. Právě tradice a historická kontinuita výroby představují významnou hodnotu, která se dnes odráží i v ceně těchto hodinek.

V současnosti totiž tato značka vyrábí už pouze velmi luxusní hodinky převážně na objednávku, které vyjdou zákazníka minimálně na třicet tisíc. Kompletují se ručně a některé součástky jsou jemné jako prach.

Před rokem 1989 se ve fabrice v Novém Městě nad Metují vyrábělo asi půl milionu hodinek za rok, 400 tisíc mechanických a sto tisíc bateriových. Po roce 1989 zájem o mechanické hodinky začal upadat, převládaly spíše bateriové hodinky. Výroba hodinek Prim kvůli tomu razantně klesla. Proto firma od roku 2000 úplně změnila obchodní a výrobní strategii a orientuje se na nové zákazníky. Základní strategií firmy se stala orientace na individuální výrobu podle přání zákazníka. Zaměřuje svoji produkci hodinek do vyšší cenové třídy. Mezi majitele hodinek Prim patří významné osobnosti, mezi něž patří mimo jiné prezident Václav Klaus nebo herec Alain Delon. Hodinky Prim jsou často předmětem oficiálních darů cizím státníkům (např. Nicolas Sarkozy, Ferenc Gyurcsány, Robert Fico, Donald Tusk). Kromě výroby nových modelů se společnost Elton hodinářská, a.s. věnuje kompletní renovaci původních modelů na individuální objednávku. Dodnes společnost Elton vyrobila přes 16 000 000 kusů hodinek.

Akciová společnost Elton hodinářská z Nového Města nad Metují nedávno představila absolutně nový model pánských náramkových hodinek. Jejich jméno je Prim Adam a jsou určeny především pánskému zápěstí. Bezprostředně po jejich uvedení však již odborníci začali spekulovat o tom, zda se později v tomto roce neobjeví také verze po dámy s označením Eva.

Nový model hodinek Prim Adam uvedla společnost Elton na trh se sloganem „Tak trochu jiné primky“Důvodem je skutečnost, že nový model sice vychází z klasických proporcí tradiční modelové řady Linea 40, je ovšem oživen nezvyklým designérským prvkem – průhledem do celého nitra hodinek, tedy na datové ústrojí vlastního mechanického strojku s automatickým nátahem.

Provedení hodinek Adam je inovativní nejen v jejich „novoměstském“ vzhledu, ale nabízí zároveň velmi širokou škálu zákaznických úprav. Ty spočívají především v možnosti různě kombinovat barevná provedení datového můstku, datového věnce a číselníku hodinek. Navíc je u těchto hodinek možné sledovat, jak funguje přesouvání data.

Autor: Redakce RealCity

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2