Butik ROLEX nyní i v Praze

9.červenec 2012 15:42

V jistém sociologickém průzkumu měli úspěšní manažeři odpovídat na otázku, které tři značky pro ně představují symbol prestiže. Mezi odpověďmi převládaly značky luxusních automobilů a hodinek. Není bez zajímavosti, že ačkoli manažeři u automobilů volili rozlišné značky, naprostá většina z nich mezi své favority symbolizující prestiž zařadila hodinky značky Rolex.

Značka Rolex dnes představuje celosvětově nejznámější hodinářskou značku. Jak je patrno i ze zmíněného průzkumu, většina lidí ji dokonce považuje za symbol nejvyššího hodinářského luxusu, ačkoliv ve skutečnosti se tato značka mezi trojici nejluxusnějších hodinářských značek (sestavu Piaget – Vacheron – Patek) nikdy neprobojovala. Ovšem, i když Rolex nevyrábí ty nejdražší a nejkomplikovanější hodinky, značku prestiže, spolehlivosti a kvality mu zkrátka upřít nelze. Ani to, že je vlastně největším výrobcem chronografů, kvalitních mechanických hodinek.

Slavná společnost Rolex dnes patří k nejznámějším a nejvyhledávanějším hodinářským značkám, která si své jméno vybudovala na precizním zpracování a nových technologiích. Mnoho lidí možná překvapí, že nejznámější švýcarská značka Rolex má své kořeny ve Velké Británii. Roku 1905 v Londýně si Hans Wilsdorf a jeho švagr Alfred Davis založili společnost s názvem Wilsdorf and Davis, která se specializovala na prodej luxusních hodinek. Tato firma byla brzy přejmenována a získala název Rolex, který je dnes již světovým fenoménem. Oba londýnští podnikatelé se rozhodli vytěžit co možná nejvíce ze švýcarské hodinářské tradice, a proto společnost Rolex v roce 1919 přesunuli do Ženevy. Ve Švýcarsku založili vlastní hodinářskou dílnu, záhy se stali předním světovým výrobcem hodinek a na výsluní se značka hřeje dodnes.

V roce 1931 Rolex vynalezl a zároveň si nechal patentovat světově první samostatně natahovací mechanismus s věčným rotorem. Tento důmyslný systém je dnes již na počátku všech moderních automatických hodinek. Hodinky značky Rolex se vyrábí z těch nejkvalitnějších materiálů a jsou spojené s nejvyšší pozorností k detailům. Všechny hodinky podléhají přísné kontrole a přezkoušení. A právě tyto hodnoty učinily hodinky Rolex světově proslulou značkou.

Je však potřeba si uvědomit, že stejně jako většina prestižních luxusních značek patří i Rolex mezi často padělané. Chcete-li si tedy pořídit skutečný originál, je záhodno nakupovat vždy u autorizovaných prodejců. Nyní máte tuto možnost i v Praze. Carollinum, ryze česká obchodní společnost zabývající se prodejem luxusního zboží, totiž v květnu 2012 slavnostně otevřela exkluzivní značkový butik ROLEX v Pařížské ulici 14.

Novou pražskou prodejnu, která je největší ve střední Evropě, přišla pokřtít a přivítat řada hostů, mezi nimiž nechyběly významné osobnosti z oblasti kultury,  politiky či médií.

Při slavnostním přestřižení pásky, jehož se ujal mezinárodní obchodní ředitel Rolexu, Rafael Rolli, nechyběl ani král české populární hudby Karel Gott. Společnost Rolex Karla Gotta začala podle jeho vlastních slov zajímat v době, když zjistil, že většinu svých zisků věnuje na dobročinné účely. Hodinky Rolex považuje za záruku obrovské přesnosti a kvality, která je historicky tisíckrát ověřená, uznávaná a přitom to podle něj není firma čistě obchodní. Za naprosto nejsympatičtější pak považuje skutečnost, že společnost věnuje prostředky na podporu a rozvoj umění a ochranu životního prostředí.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2