Život na (většinou) vysoké noze

2.listopad 2012 10:16

Pro mnohé ženy je sice chození po pražských dlažebních kostkách trochu problematické, ale co by dáma neudělala pro to, aby byla dáma? Časy, kdy byly galoše vrcholem módy, už jsou dávno pryč – do společnosti je třeba obout to nejlepší, co se dá! Seznamte se s obuví, o které se dá za běžných okolností jen snít…

 

Sergio Rossi – lodičky Cachet

Proslulý módní návrhář Sergio Rossi uvedl u příležitosti akce Art Basel v Miami na trh dva početně omezené modely klasických lodiček s otevřenou špičkou. Boty na platformě, vyrobené z krokodýlí kůže, jsou pokryty lístky z dvaadvacetikarátového zlata či stříbra. Použil k tomu vtepávací techniku, běžně používanou například v nábytkářském oboru – lístky do kůže vypracovávali zkušení řemeslníci, kteří nakonec svým výtvorům dali krásnou patinu, takže lodičky získaly hladký, hedvábný povrch. Exkluzivitu doplňuje to, že jsou k dostání výhradně v buticích Sergia Rossiho v Londýně, Paříži, Miláně a Římě.

 

Christian Louboutin – Popelčiny střevíčky

Jestliže patří pohádka o Popelce k vašim oblíbeným, je načase zpozornět. Stejnou pohádku má patrně v oblibě i obuvník celebrit Christian Louboutin, který stojí za moderním provedením klasického skleněného střevíčku – jak si jinak vysvětlit jeho poslední počin, který uvedl na veřejnost u příležitosti Diamantové edice DVD a Blu-Ray disků s Disneyho pohádkou? Na tomto střevíčku se sice nenachází ani kousek skla, ale kromě tradičně louboutinovské červené podrážky na nich najdeme spoustu květinových motivů. Aby nechal vzpomenout na Popelkovskou lehkost, použil k  výrobě lodiček s dvanácticentimetrovým podpatkem bílou krajku, Swarovského křišťály a dva jemné, blyštivé motýlky. Vyrobeno je pouhých dvacet párů.

 

Chopard – diamantové sandály

Chopard sice známe daleko lépe jako výrobce špičkových klenotů a luxusních hodinek, ale zdá se, že návrháři společnosti mají co říct i v obuvnickém oboru. Využili k tomu samozřejmě své zkušenosti a výsledkem se staly nejdražší sandály na vysokém podpatku na světě. Růžovou saténovou obuv vytvořili z růžového zlata, celkem dvaadvaceti karátů diamantů, sto třiceti čtyř karátů rubelitů a sto devadesáti devíti karátů růžových safírů. Sandály navrhl proslulý designér Giuseppe Zanotti a na veřejnosti je představila supermodelka Anja Rubik, která v nich kráčela na filmovém festivalu Cannes v roce 2012. Originál byl vydražen na podporu Americké nadace pro výzkum AIDS, kterou Chopard dlouhodobě podporuje.

 

Jimmy Choo – Kevan

Pro zákaznice, které mají dobrou rovnováhu a při chůzi zvládají velké výšky, se staly snem boty, které má na svědomí Jimmy Choo. V podstatě vycházejí z oblíbených ‚gladiátorek‘, ale mísí jejich styl s indiánskými vlivy. Základem se stal černý semiš, nad který se vzpínají splétané řemínky z hadí kůže, upevněné na tylovém základě. Ozvláštnění pak doplňují růžová a hnědá pera, zasazená do zlatých ukotvení. Podpatek je vysoký čtyři a půl palce a boty jsou k dostání  v buticích Net-A-Porter. Jimmy Choo dokonale propojil svůj nebývalý pohled na módní svět s lehkou formou provokace, takže jestli máte raději Pocahontas než Popelku, je rozhodnuto.

 

 

Autor: Redakce REAL-CITY

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2