Více než elektronika – vyjímečná technologie i design

1.červenec 2011 11:54

Používáme ji každý den a často si to už ani neuvědomujeme. Spotřební elektronika má v našem životě své nezastupitelné místo. Díky bohu ale existuje i taková, která dokáže zaujmout, a uživatelé se z ní těší v každém okamžiku. Jednoduše jsme rádi, že plní svoji základní funkci a přitom vkusně dotváří svým designem interiér. Spojení špičkové technologie a čistého designu rozhodně vždy zaujme. A co jiného by měl obsahovat interiér luxusní nemovitosti než právě luxusní elektroniku. Společnost Bang & Olufsen právě na tento fakt dlouhodobě sází. Přístroje z její dílny mají ve svých útrobách vždy tu absolutně nejnovější technologii, ale zároveň překvapují svým tvarem. Respektive nevypadají tak jako běžné přístroje a na první pohled jsou těžko identifikovatelné.

„Zájemci o výjimečné technologické kousky se nejčastěji rekrutují z lidí, kteří mají rádi design a zároveň jsou finančně zabezpečeni a mohou si naše výrobky dovolit,“ říká Vladimír Dzurenda, který v České republice zastupuje ikonickou značku Bang & Olufsen a dodává, že tato skupina lidí se vyznačuje ochotou zaplatit za jedinečný design, ale také za technologickou kvalitu a vyspělost. Technologická vyspělost se v podání Bang & Olufsen vyznačuje ještě jednou zvláštností. Všechny elektronické přístroje a zařízení v domě lze propojit a ve finále ovládat pouze jedním dálkovým ovladačem.

Bang & Olufsen označuje svou řadu televizí jako BeoVision. Poslední model BeoVision 10 je nejtenčí, jaký kdy společnost Bang & Olufsen vyráběla. Design Bang & Olufsen je čistý a přímočarý. Černá obrazovka je orámována tenoučkým hliníkovým rámem, který je nakloněn a zakřiven přesně tak, aby nezpůsoboval žádný optický klam. Přechod k napjatému plátnu struktury reproduktorů je téměř nepostřehnutelný. Držák na zadní straně umožňuje natáčení dle libosti a aktuální polohy diváka až pod úhlem 45°. Použití nejnovější LED technologie s podsvícením znamená, že obrazovka může zůstat tenká přičemž vysoce kvalitní reproduktory a zesilovač znějí tradičně skvěle. Basový port ve tvaru trubky vylučuje jakoukoliv turbulenci hluku. Beovision 10 je 40´´ LED-LCD televize, která je určena přímo na zeď a vzývá iluzi obrazu. Její „větší sestra“ Beovision 7 má úhlopříčku 55´´, což představuje 139 cm a opět se jedná o LED LCD se zabudovaným Blue-Ray přehrávačem.

Říkáte si, jaké by to bylo mít kvalitní zvukovou aparaturu v každém pokoji? BeoSound od Bang & Olufsen naplní váš domov příjemným zvukem a stylem. Pokud máte hudbu v oblíbeném iPadu, iPhonu či iPodu, máte již vše zařízeno a nastaveno. Přesouvání BeoSoundu z místnosti do místnosti je velmi jednoduché. Můžete si ho pověsit na zeď nebo jen položit na nábytek. Vše, co potřebujete, je elektrický zdroj.

Trvalost a neokoukanost je další velkou výhodou. Televize, která byla zakoupena již třeba v roce 1995, je stále krásná, funguje a nemáte nejmenší potřebu kupovat novou. Souvisí to samozřejmě s použitými materiály. B&O používá pouze ty ušlechtilé – hliník, sklo nebo ocel. Design totiž jednoznačně dominuje. Začíná se návrhem a až následně se hledají možnosti, jak technologii dostat do patřičných tvarů. „Designéři přicházejí s vlastními návrhy, které se následně posouvají v tzv. idea land, kde se scházejí designéři, inženýři, psychologové a obchodníci,“ popisuje Dzurenda a dodává, že jediné obtíže jsou s patentováním, které je trochu problematické.

Produkty B & O rozpoznáte tak, že vás přístroj zaujme svým neobvyklým a zcela jedinečným vzhledem. Jsou to takové zvláštnosti, které ani nečekáte, a u mnoha přístrojů lze těžko na první pohled rozeznat jejich pravý účel. Všechny výrobky z produkce B&O jsou vysoce elegantní a představují designově i technologicky velmi zajímavé kousky.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2