V jedné stopě

18.leden 2013 13:24

Je sice pravda, že se momentálně probudila zima a daleko více by se hodilo doporučení zajímavých lyžařských a sáňkařských potřeb, ale vzhledem k tomu, že myslíme pár měsíců dopředu, vám nyní doporučíme jízdní kola. Nejsou to samozřejmě kola ledajaká… Zapomeňte na propocené přiléhavé dresy a zablácené lesní stezky a vítejte ve světě, kde si jízdu opravdu užijete.

 

Porsche: Bike S  (4450 USD)

Městský kousek z dílen výrobce sportovních žihadel prozradí svůj původ hladkými, splývavými liniemi a čistým, až spartánským designem. Díky dokonalému zpracování materiálů je kolo neuvěřitelně lehké; díky použití vybavení jako jsou například hydraulické diskové brzdy Magura je ovšem také naprosto bezpečné. Hmotnost se zastavila kolem osmi kilogramů a speciálně vyrobená hliníková kostra mu dodává úžasnou stabilitu. Vyrábí se výhradně v odstínu Carrera White.

 

Hermès: Quadrille Promenade (4650 USD)

Výrobce luxusních zavazadel se do boje na dvou kolech rozhodl nejít sám a spojil se s tradiční holandskou firmou Batavus. Části černé leštěné kostry její vlajkové lodi Ladies Dutch Bent obšil luxusní měkkou kůží Taurillon Clemence z mladých býků (na čalounění svých vozidel ji běžně používá například Bugatti) – kůži najdeme na sedle, rámu a rukojetích. Musíme uznat, že kůže bicyklu dodala neuvěřitelnou dávku elegance. Jak název napovídá, nejlépe se bude cítit na promenádě.

 

Chanel (17 000 USD)

Karl Lagerfeld pro Chanel navrhl kolo, které zvolilo ke kůži trochu jiný přístup než Hermès. Kostra ručně montovaného bicyklu je provedená v matné černi a tradičně prošívaná černá teletina zdobí jen vybrané detaily. Jako první padne jezdci do oka dokonale šité sedlo vyrobené proslulými bratry Brooksovými, a pak sklouzne níž ke koženému krytu řetězu. Za zvláštní pozornost stojí dvojice postranních brašen a úložný prostor na místě běžně určeném pro uložení nářadí. Všechny tyto tři prvky je možné odepnout a použít jako zavazadla po dojetí do cíle. Třešnička na dortu? Do kůže se oblékla i pumpička…

 

BMC impec Lamborghini Edition (26 000 USD)

Jestliže vám v garáží odpočívá Lamborghini, je možná nejvyšší čas mu pořídit jednostopého bratříčka. Švýcarský výrobce bicyklů BMC se spojil s ultraluxusní automobilovou značkou a vytvořil jedinečné kolo, které se po technické stránce spoléhá na dlouholeté zkušenosti Švýcarů, které doplňuje sportovně dravý styl Italů. BMC se spolehlo na počítačově řízený výrobní proces, který má zaručit optimální výkon a přesnost. Karbonová kostra byla airbrushem nastříkána barvou Lamborghini Argos Orange a tradicionalismus semišového sedla a rukojetí doplňuje technická vytříbenost elektronické přehazovačky Shimano D12.

 

 

Autor: Redakce REAL-CITY

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2