Tři typy na dovolenou, kde Vás budou rozmazlovat

16.říjen 2012 15:47

Asi každý člověk věří tomu, že by si na dovolené měl odpočinout, načerpat nějaké ty síly a pořídit si zážitky, jaké doma nenajde. Jestliže ale budeme vycházet z daných potřeb, jen stěží si luxusní dovolenou představíme jako pobyt v přeplněném resortu, kam létají běžné linky, kde se člověk o jídlo dělí s lidmi, které nezná a znát nechce, a kde si člověk nemůže zvolit vlastní tempo. Luxus? To je čas, který chcete investovat do věcí, které si můžete dovolit. A platí to stejně pro dovolenou stejně jako pro automobil, bydlení nebo nábytek. Kam se tedy vypravit? Dovolíme si navrhnout tři možnosti.

 

Queen Mary II – sto šest dní na moři

Pokud jde o nebetyčný luxus na moři, nemůžete zvolit lépe – zaoceánské lodě jsou posledním záchvěvem starých dobrých časů, který jako zázrakem přežil až dodnes. Společnost Cunard Line nabízí cestu kolem půlky světa s odjezdem ze Southamptonu přes Středomoří, Dubaj, Indii, Čínu, Austrálii a Jižní Afriku zpátky do Southamptonu za poměrně solidní ceny. Palubní jízdenka v ceně osmdesáti tisíc dolarů  zahrnuje sto šest dní strávených v mezonetové kajutě kategorie Queens Grill o výměře 209 metrů čtverečních s vlastní terasou, soukromou palubou, osobním sluhou, který se postará o vybalení i zabalení zavazadel, čerstvým ovocem každý den a vším ostatním, nač si člověk jen vzpomene. Queen Mary II je se čtrnácti palubami a vlastním planetáriem dnes ta nejluxusnější zaoceánská loď, jaká se po hladině pohybuje.

 

Hotel President Wilson – Ženeva, srdce světa

Titulem nejdražšího ubytování v hotelu se může chlubit Royal Penthouse Suite hotelu President Wilson ve švýcarské Ženevě. Švýcaři velice dobře vědí, jak má vypadat pořádný luxus, a tento druh ubytování je jasný důkaz. Apartmá o výměře 1672 metrů čtverečních zabírá celé jedno poschodí hotelu a obsahuje dvanáct samostatných pokojů s vlastními koupelnami, přímý přístup na helipad, soukromý výtah a strážnici. Své služby v každou denní i noční hodinu nabízí šéfkuchař, sekretář a komorník. Apartmá splňuje ty nejpřísnější bezpečnostní požadavky včetně pancéřovaných dveří či neprůstřelných skel v oknech – mezi hosty patřili Saudští králové, američtí prezidenti, britští premiéři a Michael Jackson. Téměř ze všech oken (včetně koupelny) je výhled na Ženevské jezero a Alpy. Cena? 52 000 dolarů za noc.

 

Necker Island – karibský ráj

Jestliže se rozhodnete strávit dovolenou na soukromém ostrově sira Richarda Bransona, nemůžete čekat chýši z trávy. Tyrkysový oceán? Samozřejmě. Korálové útesy? Jistě. Nádherné písečné pláže? Jak jinak. Za 51 000 dolarů za noc počítejte s tím, že můžete dělat, co se vám zachce, můžete mít v podstatě jakékoli přání a bude vám splněno a můžete podniknout všechno od plachtění, surfování, potápění, tenisu přes rybaření na hladině i pod ní či procházky po pětikilometrovém obvodu ostrova až po podmořské projížďky ponorkou – nic není problém a na všechno máte času dost. O vaše pohodlí se postará šedesátičlenný tým odborníků a těch nejlepších šéfkuchařů a kromě nich vám bude dělat společnost dvě stě plameňáků. Váš jediný úkol spočívá v tom, že se nyní dopravíte na nejbližší letiště – pak už si jen můžete užívat.

 

 

Autor: Redakce REAL-CITY

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2