Thajsko – zdvořilost, exotika, krása a skvělý golf

18.červenec 2011 11:20

V českém cestovním ruchu existuje několik fenoménů a současným fenoménem je nepochybně Thajsko. Nejenže láká českého cestovatele svou tajemnou exotičností, ale stále častěji opakovaná chvála těch, kteří už měli štěstí Thajsko navštívit, se šíří ústním i facebookovým podáním a nebudu daleko od pravdy, když napíši, že pro mnohé se Thajsko stalo symbolem vysněné rajské dovolené. Totéž platí i pro golfovou turistiku. Šířící se pověsti o báječných hřištích, úžasných službách a nezapomenutelných, stále usměvavých a ochotných caddies už jistě zlákaly mnohého českého hráče golfu.

 

10 důvodů proč Thajsko je skvělým místem pro golfovou dovolenou:

1. Hodnota a cena
Každý turista, který navštívil Thajsko, je překvapen tím, jak vysokou hodnotu za své peníze zde dostává. Ať už se to týká služeb či čehokoli jiného. Široký výběr hotelů, asi 200 golfových hřišť, možnost nákupů na místních trzích a ve světových obchodních domech, originální kuchyně, noční život. Thajsko je levné, kvalita je vysoká.

2. Počasí
Ideální klima pro golf je v chladnějším období od listopadu do února. Lehký vánek a stále přítomné slunce. Ale i v letních měsících, kdy je poněkud tepleji, jsou podmínky pro golf přijatelné, zvláště pro stále zmrzlého středo Evropana.

3. Golfová hřiště
Země disponuje velmi kvalitními golfovými hřišti, pod kterými jsou podepsání třeba: Jack Nicklaus, Nick Faldo a Greg Norman nebo Pete Dye a Robert Trent Jones spolu s předními japonskými architekty.

4. Rozmanitost nabídky
Thajsko je krásná země a nabízí celou řadu zcela odlišných míst pro golfovou dovolenou. Od rušného hlavního města Bangkoku po krásnou horskou krajinu v Chiang Mai a Chiang Rai, Od nádherných pláží na ostrově Phuket a Koh Samui po jasná světla a úžasný noční život v Pattayi. Přímořské městečko Hua Hin a vodopády a ohromující krajina v Khao Yai,…..Opravdu je z čeho vybírat.

5. Caddies
Jsou nedílnou součástí golfu v Thajsku. Poskytují mimořádnou službu – uvítají vás po příjezdu na klubovně, a pak už se budou starat úplně o všechno, na co si jen vzpomenete.

6. Ubytování
Bez ohledu na to, v které části Thajska se budete nacházet, najdete ubytování podle svých představ – od pětihvězdičkových luxusních hotelů po romantické levné bungalovy.

7. Thajci
Thajci patří k nejpřátelštějším národům na světě. Těšte se na ně, protože už teď se těší oni na vás.

8. Jídlo
Nemusíte se obávat, že budete odkázáni pouze na thajskou kuchyni. Opět si můžete vybrat místní originální kuchyni nebo světovou podle veškerých evropských či světových standardů.

9. Kultura a zvyky
Thajsko je jedinečná země s vlastní, bohatou, originální buddhistickou identitou.

10. A kromě golfu?
Kromě hry může v Thajsko golfista trávit volný čas mnoha zcela originálními způsoby.  Nádherné chrámy a svatyně, místní trhy a noční pouliční stánky, úžasné pláže, blankytné moře, krásné vodopády a hory, lázně a relaxace, lodní výlety na idylické ostrovy, výpravy na slonech……

Thajsko má tropické klima, které je  charakteristické třemi ročními obdobími. Ve většině oblastí teplé období trvá od března do května, zelené období od června do října a chladné období od listopadu do února. Chladné období je pak vrcholem turistické sezony, ve kterém může být problém zajistit kapacity pro ubytování i místa na golfových hřištích, naopak ale tento problém neexistuje během horkého období, které začíná v březnu a denní teplota může dosáhnout 40 ° Celsia.

Z hlediska počasí je nejhorším měsícem září a rozhodně se nedoporučuje vyrazit na golf, protože se nedá odhadnout, zda vás zaskočí déšť či nikoli. Spíše ale ano.

Naším doporučením je Chiang Mai v severní části Thajska. Chiang Mai je také jedním z nejstarších měst v zemi a je vzdáleno asi hodinu letu z Bangkoku. Hornatý terén nabízí návštěvníkům úchvatné scenérie a v oblasti je možno navštívit více než deset golfových hřišť. Oblast obývá šest hlavních domorodých kmenů, které nadále obdělávají půdu tradičním způsobem a udržují jejich krásné staré zvyky a řemesla. Každý z kmenů má svůj vlastní jazyk, náboženství i kulturu. Výpravy do domorodých vesnic a návštěvy buddhistických chrámů, kterých je více než 300, jsou vyhlášenou turistickou atrakcí.

www.golfasian.com

www.thailandgolfzone.com

 

 

Autor: Leoš Kopecký

Zdroj a foto: Mark Siegel

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2