Svítící nábytek zvýrazní osobnost hostitele

9.červen 2011 13:57

Jste společenští a rádi doma pořádáte party pro své přátele? Pak určitě sledujete nejnovější trendy v bytovém designu. Protože každý správný hostitel si přeje, aby bylo nejen jídlo v naprostém pořádku, ale chce také okouzlit novými věcmi v interiéru, které by návštěvníci mohli obdivovat. Jednu z možností, která zcela určitě zaujme, a vy se díky ní stanete středem pozornosti, představuje pečlivé nasvícení jednotlivých solitérů. Německá společnost Moree si je toho vědoma a důraz na světlo dotáhla opravdu velmi daleko. Její designéři totiž navrhují tzv. svíticí nábytek, který splňuje základní užitné funkce a zároveň svítí, a nahrazuje tak standardní zdroje světla. Díky tomu, že světlo vychází z netypických míst, vytváří mnohdy velmi zajímavou atmosféru a jednoznačně dokáže zaujmout. Německá preciznost se projevuje v míře užití. Nábytek lze totiž umístit stejně dobře jak do interiérů, tak i do exteriéru. Například na terasách či zahradách působí velmi efektně.  Pro venkovní užití se dodávají verze s akumulátorem, u kterých odpadá složitá manipulace s přívodním kabelem. A to není všechno. Nejen že ohromíte čistým designem se svíticím efektem, ale díky speciální technologii, která je založena na principu LED Multicolor, je možné nastavit dálkovým ovladačem takřka libovolnou barvu. V potemnělé místnosti nebo na terase po setmění lze mixováním základních barev, jako jsou červená, zelená nebo modrá, dosáhnout jedinečného a takřka libovolného odstínu.

Prvním produktem, který byl takto stvořen, je nyní již legendární stolek Lounge. Mezi svíticím nábytek představuje jakousi klasiku. Jeho jednoduchý vzhled, který připomíná velké jo-jo, se hodí jak do interiéru, tak exteriéru. Od roku 2005, kdy byl poprvé představen, již společnost Moree vyvinula a nabídla dychtivým klientům jedenáct dalších výrobků.  Zakladatelé společnosti Dirk Hagen Zimmermann a Christian Drawert sestavili v Düsseldorfu tým mladých a nadšených umělců, designérů či projektantů, kteří pracují na nových nápadech a řešeních. A německá pečlivost se projevuje i ve vlastní výrobě, která není, jak je dnes běžné, umístěna v Asii, ale přímo v německém Wuppertalu, bývalém centru německého textilního průmyslu. Do samotného výrobního procesu je zaneseno několik kontrolních mechanismů, které mají zajišťovat dodržení té nejvyšší kvality a zároveň zaručení nejoptimálnější propustnosti světla. Protože se nábytek používá jak uvnitř, tak venku, je kladen i patřičný důraz na tuhost, odolnost, snadnou údržbu nebo stálobarevnost.

Samotná technologie světla a použití LED je velmi průkopnická. Společnost Moree ji použila jako první a během velmi krátké doby se stala uznávaným standardem v tomto typu nábytku v mezinárodním kontextu. LED zajišťují vysokou svítivost a zároveň rozprostírají světlo rovnoměrně vně nábytku. Díky dálkovému ovládání a širokému spektru barev lze doslova čarovat s atmosférou v pokoji nebo venku na terase. Jestliže se rozhodnete pro více kousků svíticího nábytku, nemusíte mít sbírku dálkových ovladačů, ale stačí vám pouze jeden. Tím změníte najednou barvu u veškerého svíticího nábytku v jeho dosahu. A působivý efekt se ještě zvýrazní.

Ať už se rozhodnete pro stolek, svíticí kostku či stolní stmívač, budete mít o publicitu mezi vašimi hosty a známými postaráno. A pokud rádi dáváte dárky, můžete sáhnout po RGB LED žárovce. Ta se dá instalovat do standardní objímky a vytvoří stejné barevné spektrum jako všechny ostatní kousky nábytku Moree. Hosté vaší party si tak budou moci připomínat vydařený večírek i u sebe doma.

 

 

Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2