Stylový odpočinek u bazénu

15.červen 2011 10:07

Léto se hlásí o slovo a denní teploty přímo vybízejí ke koupání a k odpočinku u vody. Pokud vám pracovní vytížení nedovolí vydat se na dovolenou k moři, a přesto toužíte po dokonalé relaxaci a uvolnění v romantickém prostředí u vody, vytvořte si stylové zákoutí doma u bazénu nebo na prostorné terase. Originální lehátka či houpací sítě od světových designerů dokážou vytvořit jedinečnou atmosféru luxusního přímořského letoviska a zároveň poskytují dokonalý komfort a pohodlí.

 

Nová dimenze relaxace

O tom, že houpací síť nemusí být zavěšena mezi dvěma stromy či tyčemi a může být velmi elegantní i pohodlná, přesvědčili designéři Erik Nybergem a Gustav Ström. Pro belgickou firmu luxusního zahradního nábytku Royal Botania totiž navrhli houpací síť WAVE, která přinesla zcela novou dimenzi relaxace. Kombinace přepychu, elegance a funkčnosti přímo vybízí k odpočinku a snění. Tuto neotřelou houpací síť se zemí spojuje pouze jediný bod, což vzbuzuje dojem, jako by síť plula či se vznášela. WAVE je velmi prostorná a dobře si poradí nejen s případnou vysokou váhou jejího uživatele, ale odolává i drsnějším klimatickým podmínkám, díky čemuž nemusíte řešit, kam ji schováte například v případě silného větru či bouřky. Pokud by se vám snad stalo, že se vaše lenošení a snění protáhne třeba na několik hodin, před slunečními paprsky vás výborně ochrání baldachýn, jímž je síť vybavena. Konstrukce WAVE je vyrobena z leštěné nerez oceli a samotná síť a baldachýn pak ze zvláštní perforované tkaniny, která je jen částečně průhledná a dokáže tak zabránit prostoupení až 86 % slunečních paprsků. Pro ty, kdo se naopak chtějí slunci plně vystavit, pak stačí lehátko zcela jednoduše otočit o 360°.

 

Ložnice u bazénu

Zcela jinak, avšak stejně neotřele a elegantně působí Lagoon outdoor day bed, tedy venkovní denní postel Lagoon z designerské dílny německého designéra Klause Noltinga. Ten pro německou nábytkářskou společnost Solpuri navrhl zcela unikátní  venkovní lenošku, která svými rozměry, elegancí i užitnými vlastnostmi může velmi dobře konkurovat tradiční posteli. Je určená pro pohodlné denní lenošení na pláži, u bazénu nebo na terase. Eliptický sedák je v půlce zlomený, a tak poskytuje dostatek pohodlí, ať už se rozhodnete si lehnout či si jen příjemně posedět. Lenoška je natolik prostorná, že v ní lze odpočívat či trávit romantické chvíle i ve dvou. Moderní rám je vyroben z polyetylenu a pohodlná matrace má snímatelný plyšový obal, který lze snadno sundat a vyčistit.

Materiálem použitým pro spodní část konstrukce je kov, díky čemuž lze zcela bezpečně vysunout velký pohyblivý slunečník, který své uživatele chrání nejen před slunečními paprsky, ale i pře větrem nebo drobným deštěm. Transparentní základna je navíc doplněna LED osvětlením, a tak tato zcela jedinečná lenoška vzývá k posezení i po setmění a stává se centrálním bodem každého venkovního prostoru.

Ať už se rozhodnete pro neotřelou houpací síť či pro elegantní venkovní lenošku, vaše chvíle strávené u bazénu se díky nim promění v čas snění a dokonalé relaxace. Tyto unikátní kousky si zaslouží vaši pozornost nejen díky pohodlí, které vám poskytnou, ale také pro svůj jedinečný design, jenž vás v představách dokáže přenést na místa, o nichž sníte, a určitě zaujme i všechny vaše návštěvy či sousedy.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2