Píšu, tedy jsem

8.únor 2013 13:08

Touha zaznamenat vlastní myšlenky a postřehy se samozřejmě vyvinula dávno před příchodem internetových blogů a spojení dotykového displeje se stylusem. A přestože se může zdát, že ruční forma zapisování písmen a číslic už dávno vyšla z módy, opak je pravdou. Je to právě naopak a čím dál častěji se dnes zápisníky dostávají do pozice luxusního, ručně vypracovaného zboží. Myslíte, že k tomu není důvod? A jakou cenu tedy mají vaše myšlenky?

 

Moleskine:  Zlatý standard

Každý obor lidského podnikání, zájmů a koníčků potřebuje standard, se kterým se může poměřovat – a v oblasti papírových zápisníků se tímto standardem stal Moleskine. Tato firma z italského Milána se pokusila v roce 1997 vyvolat ducha uměleckých dob umělců jako byl Oscar Wilde, Vincent van Gogh, Pablo Picasso či Ernest Hemingway a začala vyrábět zápisníky, které by připomínaly jejich pomůcky. První várka pěti tisíc kusů se okamžitě vyprodala a postupem času zájem o tyto zápisníky stoupl tak, že se prodej Moleskinů rozšířil do celého světa. Společnost nyní ve stejném osvědčeném designu vyrábí mimo jiné i tašky, obaly na notebooky, čtecí brýle, psací potřeby, čtecí stojánky a čtecí lampy. Poznáte je jednoduše: obal je vyroben z polotuhého kartonu s potahem, zápisník drží zavřený pružná páska a má látkovou záložku. Hřbet je šitý, takže otevřený zápisník můžete položit na stůl a stránky mají zaoblené rohy, jsou vyrobeny z krémově zbarveného papíru a na zadní desce se nachází papírová kapsa. Na světě samozřejmě existuje mnoho napodobenin, ale Moleskine je jen jeden.

 

Moleskine + Evernote:  Vstup do digitálního světa

Moleskine se samozřejmě budoucnosti nebojí. Proto se rozhodl spojit s tím nejlepším záznamníkem digitálního světa a nabízí alternativu k papíru, tužce a gumě. Evernote je fenoménem dnešní mobilní doby a každý, kdo si jej do svého chytrého mobilu nainstaloval, se už nikdy neohlížel po ničem jiném. Možná ale patříte k lidem, kteří potřebují k inspiraci cítit vůni ořezaného cedrového dřeva – jak spojit digitální s analogovým a klasiku s modernou? Odpověď je překvapivě jednoduchá. Stačí zapsat své nápady a představy do speciální edice Moleskinu a pak stránku či stránky vyfotografovat pomocí mobilu. Aplikace sama si poradí s převodem snímku na dokonale čitelný text a obrázky v telefonu. A vy máte obsah popsaných stránek uložený na cloudu, takže o něj ani v případě ztráty zápisníku nepřijdete.

 

Field Notes Colors Expedition Edition

Prozatím jsme mysleli jen na kavárenské umělce – kreslíře, kteří sedí pod střechou, domácí i cestující spisovatele a kavárenské teoretiky. Co se ale stane, jestliže se vydáte vstříc rozdivočeným živlům? Odpověď na tuto otázku přináší odolné zápisníky Field Notes. Tato speciální edice nabízí volbu mezi dvěma barvami ochranných desek – Antarctic Survey Orange a Polar Night Black – ozdobenými vytlačenou mapou Antarktidy. Stránky jsou pro větší pohodlí potištěny sítí teček, která vyhoví potřebě čtverečkovaného i linkovaného papíru. Ačkoli – papíru… celý zápisník je vytištěn na syntetickém papíru, který odolá vodě a neroztrhnete jej a chlubí se absolvováním přísných zkoušek odolnosti. Firma nabízí kit s proslulým‚ vesmírným perem‘ Fisher, schopným, psát kdekoli, v jakékoli poloze, teplotě či vlhkosti.

 

 

Autor: Redakce REAL-CITY

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2