Max Mara – decentní, avšak luxusní elegance

13.prosinec 2011 14:02

Max Mara je světoznámá italská módní značka, která nenechává chladnými především ženy vyznávající precizní eleganci. Neplní totiž přehlídková mola módními výstřelky a těžko nositelnými modely, ale nabízí elegantní módu jí vlastních jednoduchých střihů a přísných linií. Modely této značky jsou inspirovány brilantním francouzským stylem s typicky italským vkusem. Max Mara má po celém světě své zákaznice, které vždy nedočkavě čekají na novou sezónu a kolekci. Navrhuje a vyrábí totiž módu pro ženy s noblesou a grácií. Všechny její módní kolekce jsou navrhovány tak, aby odpovídaly životnímu stylu každé jednotlivé ženy. Produkce této italské módní značky se nese v duchu jejího hesla:  „Vášeň a tradice, toť ten nejlepší posun vpřed.“

Světoznámá italská značka Max Mara vzniká v roce 1951 představením pláště velbloudí barvy a kostýmu barvy červené pelargónie. Založil ji v roce 1951 Achille Maramottikterý se věnoval rodinné vášni, krejčovství, čímž předběhl současnou myšlenku prêt à porter v období, kdy móda byla považována za řemeslnou činnost. Dříve rodinný podnik s kořeny v italském regionu Reggio Emilia dnes patří mezi špičku na trhu s luxusní italskou módou. Do povědomí módního světa značka vstoupila hlavně svými vysoce kvalitními materiály a precizní čistou krejčovinou, která spojuje eleganci a nadčasovost s velmi ženskou siluetou. Již tato první kolekce obsahovala nejdůležitější přednosti, které jsou pro módu Max Mara typické dodnes: jednoduché střihy a přísné linie, modely inspirované brilantním francouzským stylem, které byly v módě v oněch letech a které byly znovu navrženy a přepracovány s typicky italským vkusem.

Po první kolekci následovaly další – úspěch byl okamžitý a trvá doposud. Na konci 60. let, když se Londýn stal hlavním městem nápadů a také módy, byl Achille Maramotti opět mezi prvními, kteří nové, kreativní nápady převedli do nové kolekce. Tak vzniklo inovativní pojetí módy v duchu kolekce Sportmax určené mladým ženám, z nichž každá chtěla mít svůj vlastní look. Maramotti identifikoval nové a mladší příznivce a vytvořil tuto exkluzivní linii Sportmax, která dokonale spojila italskou eleganci spolu s pařížskou haute couture, a umožnila tak všem ženám přiblížit se světu precizní italské elegance. Od té doby přináší linie Sportmax do světové módy kolekce charakteristické svými tvary, siluetou i použitými barvami.

Po nečekaně závratném úspěchu této linie vytvořila značka dalších třiadvacet samostatných kolekcí, mimo jiné kolekci džínové módy, pletenin či luxusních doplňků.

Ostatní je otázkou nedávné historie a zvyšujícími se nároky samotných žen. Jejich stále vyhraněnější poptávka s sebou nese nejen vývoj kostýmů či členění stylů, ale značka Max Mara na ni promptně reaguje tím, že pro každou sezonu vytváří nové kolekce, které se odlišují nejen svým účelem a vzhledem, ale také jsou zaměřeny tak, aby co možná nejúplnějším způsobem odpovídaly životnímu stylu každé jednotlivé ženy. Těžko byste dnes našli mezi milovnicemi módních trendů ženu, které by v šatníku chyběl klasický camel kabát, který se stal vlajkovou ikonou značky Max Mara.

Ve svém portfoliu značka měla a stále má ty nejúspěšnější návrháře dnešní doby – tvořil pro ni uznávaný Karl Lagerfeld, Jean-Charles de Casterbajac či návrhářské duo Dolce & Gabbana.

Max Mara se kromě konfekce zabývá také distribucí osobitých parfémů a kosmetiky. V devadesáti zemích světa má téměř dva a půl tisíce obchodů.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2