Luxusní zvuk pro váš náročný sluch

Napojení na Maserati sice je v tomto případě lehce samoúčelné, ale jsou to skvělé reproduktory.

Nedá se nic dělat, žijeme ve světě, který nás neustále pronásleduje sluchovými vjemy. Ráno před domem štěkají při venčení psi, pak sousedé odjíždějí autem do práce, mezitím cinká kávovar s hotovým ranním probuzením a takhle to jde až do hluboké noci. Jen některé z těchto zvuků nám dokáží navodit příjemnou náladu a je tudíž nasnadě, že si musíme pomoci sami. Nejlépe vlastním zvukem. V dnešní době hudebních souborů to samozřejmě není problém, ale jak je zesílit na patřičnou hlasitost?

Přenosný dock Harman Kardon Go+Play Micro

Firmu Harman Kardon jistě není třeba představovat (všimněte si, že ty opravdu špičkové výrobky produkují firmy, které se jmenují po dvou zakladatelích!) a o svých kvalitách nás už nejednou přesvědčila. Nejinak tomu je i u jejího nejnovějšího výtvoru, přenosného docku pro iPhone či iPod. Chcete čistý, přirozený zvuk, ale nemáte zároveň zájem o další kus nábytku, který by chytal prach v obýváku? V tom případě je Go+Play Micro pro vás. Díky integrovanému držadlu, které je nejen pevné, ale zároveň designově hezké, jej odnesete kamkoli. Pod držadlem se nachází trojice ovládacích prvků (vypínač a ovládání hlasitosti) a samozřejmě dock. Pro různé druhy konektorů slouží nastavení šroubem, které nastaví připojení přímo pro vaše iZařízení. Marně byste hledali ekvalizér nebo ‚boom box‘ – nejsou tu. Pokud máte potřebu se zvukem pracovat, můžete si hrát s jeho nastavením v mobilu či iPodu. Za kovovými mřížkami se nacházejí výškové a středové reproduktory, za mřížkou vespod přístroje pak najdete pětipalcový subwoofer. Celý systém ze sebe dokáže vymáčknout 2x 15 W výkonu reproduktorů a 30 W subwooferu. Což už je na tak drobný přístroj pěkně silný výkon. Přiloženo je samozřejmě dálkové ovládání a videovýstup pro televizi.

Reproduktory Bowers & Wilkins 805 Maserati Edition

Bowers & Wilkins jsou standardem toho, čemu říkáme „zlaté britské ručičky“. Každý, kdo od roku 2005 alespoň jednou prošel kolem obchodu s elektronikou, si dokonale pamatuje jejich Zeppelin – černý dock ve tvaru vzducholodi – a tím to samozřejmě nekončí. Při svém posledním výtvoru se rozhodli zabrousit do automobilového průmyslu a výsledkem jsou reproduktory Maserati. Ty vychází z modelu 805 Diamond Series a kromě vzhledu inspirovaného italskými mistry oleje samozřejmě září křišťálově čistým zvukem. V čem spočívá kouzlo? V dokonale tvarovaných ozvučnicích a samozřejmě špičkově provedeném výškovém reproduktoru. Od běžné verze se vlastně limitovaná edice liší tím, že ji výrobce doplnil potahem černé Maserati kůže. Zatím ještě stále nebyla oznámena cena, ale Bowers & Wilkins už plánují dál – můžeme se těšit na Maserati verzi jejich veleoblíbených sluchátek P5.

Dock iXoost

První přílivová vlna jablečných docků už sice od dob iPhonu 4 mírně opadla, ale stále se ještě drží vysoko, takže před nimi není úniku. Někdy se ovšem takový dock opravdu povede. Pokud zároveň patříte mezi automobilové fanoušky (a předchozí nabídka Maserati vás neoslovila), je pro vás iXoost to pravé ořechové. V Itálii ovšem zůstáváme, jen se v Modeně přesuneme o pár ulic dál, kde mají svou dílnu designéři a technici Matteo Panini a Micra Pecoraro. Ti se rozhodli pro přenos a zesílení zvuku iPhonu nebo iPodu využít prostorovou rozmáchlost výfukového systému, který prostě vzali a přišroubovali na hliníkový stojan. Každý model je originál a zákazníci mají na výběr z verzí V8, V10 a V12. Je na nich, jaké barevné provedení si s designéry dohodnou, případně zda doplní chromovaný kov kůží a jinými materiály.

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2