Luxusní móda od Salvatore Ferragamo

20.únor 2012 08:49

Módní návrhář Salvatore Ferragamo pochází z Itálie, kde se narodil v roce 1898. Již v devíti letech vyrobil první boty pro svou sestru, které daly jasný směr jeho budoucí kariéře. Díky své šikovnosti a podnikatelskému duchu měl už ve svých neuvěřitelných třinácti letech vlastní dílnu, dva pomocníky a vytvářel dámské boty na objednávku. V mládí emigroval do USA, kde začal rozvíjet svůj obchod. Značka Salvatore Ferragamo se zpočátku orientovala na výrobu luxusních bot pro americkou smetánku. Brzy svůj úspěch slavila i v rodné Itálii. Svůj první obchod s botami otevřel Ferragamo v Hollywoodu, kde obouval hvězdy stříbrného plátna. Značka však vznikla až v roce 1928. Salvatore Ferragamo přivedl na svět některé dnes celkem běžné věci, k nimž patří například klínový podpatek. Velmi podrobně se zabýval také konstrukcí boty, a aby mohl vyrábět opravdu pohodlnou obuv, vystudoval dokonce anatomii. Salvatore Ferragamo využíval při své práci k výrobě bot  na svou dobu velmi netradiční a inovativní materiály, jako jsou kovová vlákna, korek, dřevo, pryskyřice, sklo, zlato a jiné. Jeho boty na velmi vysokých podpatcích „Stiletto“ proslavila Marilyn MonroeBoty tohoto geniálního obuvnického mistra nosila však mimo jiné také Sophia Lorenová, Audrey Hepburnová, Greta Garbo, Evitta Perónová či vévodkyně z Windsoru.

Během ekonomické krize v roce 1938 společnost neměla daleko ke krachu, ovšem po druhé světové válce začala opět vzkvétat. V roce 1947 získal Ferragamo jako jediný obuvník Oscara za takzvané neviditelné sandále se svrškem z nylonového vlákna. Po Ferragamově smrti v roce 1960 převzala vedení společnosti jeho manželka Wanda a od té doby se ve vedení střídají členové rodiny Ferragamo. Původně obuvnická firma, která šila boty na míru hollywoodským celebritám, rozšířila stejně jako mnoho jiných firem pole své působnosti i do oblasti kosmetiky. Do sortimentu patří luxusní parfémy, které si vás získají svou přitažlivostí a smyslností. Parfémy Salvatore Ferragamo jsou k dostání v dámských i pánských variacích. Parfémy mají elegantní pestré flakony, ze kterých dýchá Itálie. Parfémy Salvatore Ferragamo proslavila především jiskřivě svěží a hravá kolekce Incanto, Incanto Dream, Incanto Shine a Incanto Heaven.

V současnosti si pod touto značkou můžeme představit nejen luxusní boty či parfémy, ale i dámské či pánské oblečení, hodinky, kosmetiku nebo kožené doplňky, které se úspěšně prodávají po celém světě.

Pokud byste se o tvorbě tohoto významného italského návrháře chtěli dozvědět více, stačí navštívit některý z jeho mnoha butiků či zavítat do jeho muzea ve Florencii, kde jsou vystaveny původní boty tohoto slavného obuvníka a dokumentace celé jeho kariéry.

V současnosti se značka může pochlubit i novým butikem na prestižní adrese v Praze v Pařížské ulici č. 20. Vzdušný prostor, jehož podoba vychází z celosvětové koncepce prodejen, se rozprostírá na ploše 210 m² a nabízí kompletní sortiment s dámskou i pánskou módou včetně doplňků. Interiér nového obchodu je na rozdíl od svého předchůdce velice vzdušný. Butik má dvě patra, přičemž v suterénu, do kterého se dostanete po částečně proskleném schodišti, najdete pánskou kolekci.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2