Luxusní apartmá? Co dostanete navíc?

19.únor 2013 10:53

Luxusní hotely jsou jako houby po dešti – světem se přelila vlna životadárných peněz a v jejích stopách se objevují podniky a obchodníci, kteří nabízejí luxus. Pak už záleží jen na tom, jakou člověk uznává definici luxusu – jestli je to pro něj jen něco s velkou cenovkou s několika nulami, nebo jestli mu služba či výrobek nabídnou něco navíc včetně výjimečnosti, o které si může nechat běžný spotřebitel jen zdát…

V oblasti hotelů to platí obzvlášť. Kvalitní a nadstandardní služby se v tomto oboru objevují už dávno i bez přívlastku ‚luxusní‘. Zkusme se podívat na to, co člověku nabídnou skutečně drahé, bohaté a nápadité destinace. Dva hotely: jeden, který vás chce ukolébat do středomořského nicnedělání, a druhý, který vás obejme rozsáhlou metropolí. Který si vybrat?

 

Přímořská pohádka: Hotel Martinez, Cannes, Francie

cena za jednu noc USD 37 500

Martinez nabízí opravdovou špičku, pokud jde o středomořský design; může se navíc chlubit tou nejprestižnější adresou v celém městě: Boulevard de la Croisette je přesně to místo, kde kolem sebe procházejí líným krokem ropní magnáti, filmové hvězdy nejtěžšího kalibru a ty nejlépe placené modelky. A nad tím vším se pne bílá fasáda secesní budovy, která přes všechen konzervativní půvab nabízí všechny technické a technologické vymoženosti.

Sedm poschodí s vyhlídkou na nábřeží a celkem 409 pokojů se čtyřiceti tisíci čtverečními metry prostoru, celoročně vyhřívaný bazén, soukromé konferenční místnosti, wellness a fitness prostory… to je ještě všechno docela normální a splnil by vám to lepší hotel kteréhokoli řetězce střední třídy. Hotel Martinez vám navíc v sezóně nabídne obrovskou soukromou pláž (což je samo o sobě v místě, kde lidé leží na plážích hlavu na hlavě, k nezaplacení), a navíc tři špičkové restaurace, mezi nimiž obzvlášť vyniká ‚La Palme d’Or‘ se dvěma michelinskými hvězdičkami.

Jestliže se ubytujete v apartmá, budete mít k dispozici obývací pokoj, jídelnu, dvě ložnice, dvě koupelny s vířivkami a tureckou lázní a navíc dostanete šatnu a saunu. A samozřejmě rozlehlou terasu s výhledem na záliv. Na spokojenost dohlédne obsluha speciálně přidělená pouze pro váš pokoj a soukromá limuzína.

 

Okouzlení velkoměstem

apartmá Ty Warnera, Four Seasons Hotel, New York, USA

cena za jednu noc USD 41 836

New York je tepna Spojených států a v podstatě je to svět sám pro sebe. Hotely se tu mačkají jeden na druhý a snaží se navzájem trumfnout, kdo nabídne svým hostům víc. Existuje jedna položka, kterou musí mít hotel na to, aby mohl aspirovat na nejvyšší metu – výhled na Central Park. Jestliže se ubytujete ve Four Seasons v apartmá Ty Warnera, zaplatíte za každou minutu svého pobytu třicet dolarů, ale máme za to, že si je rozhodně užijete. Apartmá s devíti místnostmi o rozloze 400 čtverečních metrů je nejvýše umístěným hotelovým pokojem města mrakodrapů – nachází se rovných 244 metrů nad úrovní ulic. Ze čtyř balkónů máte nerušený výhled na všechny strany.

A pak jsou tu všechny ty drobnosti – soukromý výtah, závěsy a potahy s vetkaným zlatem a platinou, krytá zenová zahrada s polodrahokamy, úžasný křišťálový lustr, hovory kamkoli na světě v ceně, soukromý sluha, masér/trenér a řidič s přistaveným Rolls-Roycem.

Samostatnou kapitolou jsou materiály použité v koupelně – podlahy i stěny jsou vyložené ručně řezaným čínským onyxem, umyvadla z jediného klusu křišťálu s LED podsvětlením, špičkově vybavená vana či dešťová sprcha doplněná šesti tryskami.

Apartmá celkově budí dojem, že se návrhář pokusil najít všechno, z čeho dýchá luxus, a umístil to do jednoho prostoru. Což může znít jako pohádka o tom, jak pejsek s kočičkou vařili dort – a to není pravda. Z celého prostoru nedýchá přehnaná snaha o cokoli a luxus vyšroubovaný cenou, ale velmi příjemná jedinečnost. Nic nepůsobí samoúčelně a dokonce se spolu nebývale dobře snáší francouzský dekor s asijskou zenovou zahradou, piano Bosendorfer a americky pojatý prostor.

 

 

Autor: Redakce REAL-CITY

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2