Kouzlo kapesního ohně

7.prosinec 2012 16:49

Je poměrně známým faktem, že zapalovače tvoří společně s hodinkami a plnicími pery i přes vysokou vlnu protikuřácké kampaně stále ještě největší podíl luxusních předmětů, kterými se lidé při různých příležitostech obdarovávají. Někdy (jako třeba v případě Zippa) jde o sběratelské kousky, jindy zase o jasnou proklamaci toho, že na to máme. V každém případě jsou zapalovače samy o sobě malým světem luxusu…

 

Davidoff Prestige Diamond Lighter (USD 19 500)

Firma Davidoff v průběhu několika let narostla do obřích rozměrů a v současnosti se snaží pokrýt kompletní záběr segmentu luxusního zboží. Po hodinkách, pánských doplňcích, psacích potřebách a špercích bylo tudíž jen otázkou času, kdy přijde řada i na zapalovače. Řada přišla a musíme prohlásit, že se Davidoff zadaného úkolu zhostil nevídaně dobře.

Štíhlé tělo zapalovače Davidoff Prestige Diamond je k dostání ve dvou verzích – můžete si vybrat buď černé, nebo bílé lakované paladium – a zdobí je celkem sto osmdesát dva diamantů (dohromady 1,82 karátu) zasazených do dvou řad.  Bylo vyrobeno pouze 25 černých a 25 bílých zapalovačů a plamen ze dvou plynových trysek se rozevírá do vějíře, díky čemuž jde o ideální nástroj k zapalování doutníků.

 

Zippo 1933 (USD 37 000)

Zapalovače Zippo už dávno prosluly svou spolehlivostí, robustností a odolností. Jen stěží by se dala najít válka, kterou by od svého uvedení na trh v roce 1933 neprošly. První kusy byly vyrobeny v roce 1932 a právě ty jsou společně s několika prvními várkami Svatým grálem sběratelů a milovníků zapalovačů s charakteristickým cvaknutím. Během oslav svého výročí prodala firma Zippo jeden ze svých prvních zapalovačů za neuvěřitelných 37 000 dolarů.

 

S.T.Dupont Ligne 2 Champagne (USD 79 000)

Jestliže vám připadá design kapesního ohně od firmy Davidoff poněkud povědomý, je to proto, že znáte zapalovače od tradičního výrobce S. T. Duponta. Tato společnost obchoduje s luxusem už od roku 1872, kdy ji založil jistý Simon Tissot Dupont. Poslední dobou se zařadili po bok těch, kteří vyrábějí potřeby pro Jamese Bonda, ale rok 2012 se do jejich dějin zapíše jako datum vzniku nejdražšího zapalovače na světě.

Model Ligne 2 je k mání ve čtyřech variantách. Zapalovače z bílého, žlutého a růžového zlata jsou samy o sobě výjímečné, je to provedení Champagne, které opravdu vyčnívá z řady. Je totiž vyrobeno z osmnáctikarátového bílého zlata a zdobí je 468 diamantů (celkem 5,2 karátu) GVS kvality.

 

 

Autor: Redakce REAL-CITY

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2