Kolem světa za 21 dní

26.březen 2012 09:43

Kdo někdy nezatoužil vydat se na cestu kolem světa? Touha poznávat neznámé a odhalovat tajemství jiných kultur byla většině z nás přidána do vínku. Už jako děti si často představujeme, že poznáváme jednotlivé světadíly od těch nejobyčejnějších míst až po ta nejexotičtější, rozechvívá nás možné nebezpečí s takovou cestou spojené a většinou věříme, že tento svůj sen v dospělosti uskutečníme. Na prahu dospělosti jsme plní odvahy a elánu, chybí nám však zpravidla dostatek finančních prostředků, a tak své představy oddalujeme a v duchu je alespoň konkretizujeme. Když pak dosáhneme v životě až tak vysoko, že bychom svůj dětský sen mohli realizovat, máme dostatek financí i zkušeností, nezřídka ztratíme odvahu takovou cestu uskutečnit takříkajíc na vlastní pěst. Ten, komu odvaha zůstala, často řeší nedostatek času. Naplánovat a dobře zorganizovat cestu kolem světa určitě není maličkost, zabere to spoustu času. A co potom samotná realizace! Vždyť který úspěšný manažer či třeba lékař si může dovolit na několik měsíců opustit zaměstnání a nechat tak ve štychu nejen své kolegy, ale třeba celou firmu.

Všem dobře známý Willy Fog objel svět za na svou dobu neskutečných 80 dní. Pro něj byla ovšem hlavním cílem rychlost a doba, za kterou se mu podaří cestu uskutečnit. I když se od dob cestovatelských úspěchů Williho Foga vzdálenosti značně zkrátily a obletět svět je dnes možné za několik málo dní, uspořádat cestu, která by byla naplněním oněch dětských snů a umožňovala v co nejkratší době poznat ze světa co možná nejvíce, vyžaduje značnou dávku organizačního talentu.

TCS a Starquest Expedice organizaci cesty světa vyřešila za vás. Nabízí svým klientům cestu kolem světa za pouhých 21 dní, a to luxusním letadlem!

Projekt s názvem Heaven & Earth má v programu návštěvu nejlegendárnějších a nejcennějších míst na Zemi. Do Boeingu 757 se vejde 78 pasažérů. Cestující mají po celou dobu výpravy k dispozici specializovaného lékaře, kuchaře na palubě, odborný výklad a to nejlepší ubytování. Společnost vytvořila vlastní plány jak se vyhnout nepříjemnostem spojeným s komerčním cestováním a přistává s Boeingem na menších letištích, která jsou v blízkosti navštěvovaných destinaci, čímž poskytuje maximální luxus, pohodlí a bezpečnost.

Tato cesta soukromým letadlem vás zavede do míst, kultur a krajin, které se inspirují a zachycují představivost lidstva po celá staletí. Zažít můžete například výstup na terasovitý svah Machu Picchu a doslova se tak dotknout souvislých stěn antické incké citadely. Ohromí vás ochranný pohled soch na Velikonočním ostrově a těšit se můžete také na zářivé krásy svěží tropické Samoy. Nic vám nezabrání ponořit se do krás podvodního světa Velkého bariérového útesu či prozkoumat neuvěřitelně krásné chrámy Angkor Wat, které jsou obklopeny sluncem. Budete mít možnost na vlastní oči sledovat největší koncentraci divoké zvěře v Africe v Tanzanii nebo se podmanit kouzlu Taj Mahalu a stanout v tvář s tajemnou Sfingou ve společnosti starých pyramid. Také si v rámci této nezapomenutelné cesty vychutnáte exotické vůně koření a potravin celého světa.

Tento výlet přijde na cca 62 000 dolarů a mezi nejdůležitější a nejzajímavější místa, která v rámci této cesty kolem světa navštívíte, patří zejména:

• Peru, španělské koloniální Cuzco a Inca Citadela Machu Picchu nebo Severní pobřeží
• Záhadné Moai sochy na Velikonočním ostrově
• Polynéský ostrov – ráj Samoa
• Velký bariérový útes v Rain Forest Daintree v Austrálii
• Kambodžský Angkor nebo Ha Long Bay a Hanoj ve Vietnamu
• Indické stálé mistrovské dílo – Taj Mahal
• Růžové město Jaipur
• Safari dobrodružství v Tanzanijské Serengeti planině či kráteru Ngorongoro
• Luxor, Pyramidy a Sfinga v Egyptě
• Středověké císařské město Fez v Maroku

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2