Kabelky plné krásy

9.listopad 2012 15:47

Říká se, že kabelka je jedním z nejdůležitějších kusů vybavení, jaké si žena může pořídit, a zároveň vedle bot tím, co o ní vypovídá nejvíc. Nehodláme o tom pochybovat a raději se podíváme na to, co dokáže dostatečně nahlas hovořit o ženě, která se nebojí za sebe nechat své ozdoby mluvit. Pryč jsou doby, kdy se za vrchol luxusu pokládaly kabelky od Vuittona!

 

Alexander McQueen – Four Finger Flower Leather Clutch – USD 1995

Mistr provokace Alexander McQueen po sobě zanechal obrovské dědictví, z něhož budou těžit ještě další generace. Jeho kabelka s držadlem ve tvaru rváčského boxeru mezi ně rozhodně patří – kdyby už ničím jiným, tak jeho provokativním stavěním křehkosti vedle síly. S touto kabelkou každá žena bez ohledu na věk, postavu či postavení vypadá hravě, něžně a nebezpečně zároveň. Zevnitř kabelku tvoří černá kůže, zvenčí pak kůže zlatá a zdobí ji zlaté kožené květy. Na prodej ji má Saks na newyorské Páté avenue.

 

Farbod Barsum – Mona – USD 31 980

Designérská veličina Farbod Barsum z Los Angeles má za sebou návrhy mnoha luxusních kabelek z exotických materiálů, takže nikoho nepřekvapil její poslední výtvor. Kabelka jménem Mona je vyrobena z velice měkké kůže aligátora a celek dotváří stříbrné mechanické součásti provedené v jahodovém odstínu. Stačily první snímky a celebrity se začaly sbíhat po tuctech. Kromě modelu Mona jsou v nabídce ještě velmi oblíbené kabelky Empress a Candis stejně jako pánské i dámské doplňky.

 

Prada, limitovaná edice – USD 40 000

Nejnovější příspěvek světoznámé firmy na téma luxusu je nepřehlédnutelný stejně jako cena – prostorná kabelka z aligátora má vnitřek vyložený kůží napa a uvnitř se nachází odepínací psaníčko, které lze použít při slavnostnějších příležitostech. Na ceně jí ovšem přidává hlavně exkluzivita – celkem bylo vyrobeno pouhých dvaadvacet kusů ve dvou stylech a několika barevných provedeních – tabáková hnědá, černá, červená a tmavomodrá. Kovový štítek se jménem výrobce je navíc označen pořadovým číslem.

 

Hermes – Birkin – USD 1 900 000

‚Birkinka‘ je zvláštní kabelka – chybí jí jakékoli označení a přece ji každý pozná. Samotný koncept vznikl v roce 1981, když hlavní šéf firmy Hermes cestoval letadlem s herečkou Jane Birkinovou, a dodnes patří k ikonám dámských doplňků. Poslední výtvor v této řadě tvoří čtyři kusy, které díky své ceně patří k nejdražším kabelkám na světě. Svým miniaturním provedením vlastně připomínají spíš luxusní náramek ze zlata zdobený diamant a můžeme je bez potíží prohlásit za špičkové klenoty. Kůži pokrývají ozdoby z růžového zlata a tisíce samostatně zasazených kamenů – klenotníkovi Pierre Hardymu trvalo dva roky, než celou kolekci vyrobil. Jako kabelka je to celé velmi nepraktické a velmi nádherné…

 

 

Autor: Redakce REAL-CITY

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2