Jak si oddechnout v zimě?

16.listopad 2012 14:43

Jestliže patříte k lidem, kteří se rádi s větrem ve vlasech řítí ze svahu na lyžích nebo na snowboardu, bezpochyby už víte, co budete dělat, až napadne sníh. Dovolíme si doporučit několik méně známých špičkových lokalit, které by vám neměly utéct. Francouzské Alpy? Tam jezdí všichni! Italské Alpy? Tam je nuda!

 

Badrutt’s Palace Hotel – St. Moritz, Švýcarsko

Pokud jde o evropské destinace, jen máloco dokáže překonat léty ověřenou klasiku: švýcarské Alpy. A když přijde na švýcarské Alpy, existuje jediné místo, které stojí za zmínku – St. Moritz. Dvě olympiády, tři mistrovství světa v alpském lyžování a nespočet dalších zimních sportovních událostí z tohoto pětitisícového městečka udělalo hlavní město milovníků zimních sportů. Se třemi stovkami slunečných dnů v roce existuje jen malá šance toho, že si nedokážete splnit své sny.

V tom vám rozhodně pomůže i hotel Badrutt’s Palace – snídaně ve formě bufetu tak bohatého, jak si v podobném zařízení dokážete představit, večeře buď v moderním podniku „Le Restaurant”, nebo v tradičním „Le Bistro”. O první víkendu sezóny se ve městě rozsvěcí vánoční strom a slavnostní osvětlení hlavní ulice Via Serlas. Během zimní sezóny se v hotelu konají předváděcí (a prodejní) akce klenotnických společností jako Chopard, Sabbadini a De Grisogono.

Hotel Badrutt’s Palace je symbolem St.Moritzu. I po více než sto letech provozu – byl otevřen v roce 1896 – je tento honosný podnik místem, kde se sjíždějí korunované hlavy, kulturní ikony a sportovci, kteří dávají pohodlí přednost před ruchem. To, co budete podnikat během svého pobytu, už je jen na vás.

 

Dunton Hot Springs – Colorado, USA

Úplným opakem opulentního Badrutt’s Palace je lokalita Dunton Hot Springs – stručně řečeno jde o opuštěné město duchů v malebném pohoří San Juan Mountains, které je součástí Coloradských Skalnatých hor. Na všech stranách se nad řekou Dolores tyčí štíty hor. A vy si to město můžete pronajmout celé. Nejde přitom o nějaké rozpadlé chatrče – všech dvanáct budov bylo pečlivě rekonstruováno a odpovídají těm nejvyšším standardům.

Jestliže je St. Moritz srdcem východních Alp, pak jsou Dunton Hot Springs zapomenutým kusem světa, kde vás nebude rušit vůbec nic kromě vytí obligátních vlků v průsmycích. Středem města je klasický saloon a taneční sál, které obklopuje tucet dřevěných srubů, z nichž je každý unikátní, a najdete tu velkou knihovnu, studio pro provozování jógy, lázeňské zařízení a nedaleko i vodopád.

V okolí najdete až čtyřtisícové vrcholky, na kterých můžete provozovat oblíbený (a v krajině bez vleků i logický) heliskiing, samozřejmostí jsou panenské terény pro běžkaření, případně si užijete ježdění na koni nebo rybaření. Resort má dokonce vlastní vinici, Sutcliffe Vineyards.

A nezapomínejme na to, že dvě třetiny názvu tvoří Hot Springs – horké prameny s vysokým obsahem hydrouhličitanu vápenatého slouží jako zdroj vody v místní lázni.

 

Game Creek Chalet – Colorado, USA

Jestliže se přesunete z odlehlých Dunton Hot Springs do centra dění v coloradském Vailu, můžete si užít nejluxusnější zimní dovolenou na celém světě – díky pobytu v Game Creek Chalet už nikdy nebude žádná lyžovačka taková jako dřív. Kolem celé hory Vail se rozkládá jedno luxusní letovisko a horská chata vedle druhého. Každý rok se sem sjíždí hvězdy stříbrného plátna, politici i příslušníci vládnoucích evropských rodů. Tomu samozřejmě odpovídají nejen ceny, ale také úroveň poskytovaných služeb. A Game Creek Chalet je v tomto oboru sázka na tu největší jistotu.

Po příjezdu do této horské chaty se octnete ve výšce přes 3 000 metrů nad mořem, kde se vám z oken naskytnou přes údolí výhledy na štíty Skalnatých hor, o jakých se vám nesnilo. Pravda, chata se pronajímá pouze jedné skupině, takže na nějaké velké seznamování s cizinci to nebude, ale jen málokde se vyspíte v tak luxusním prostředí s tím, že ráno uděláte dva kroky od dveří a octnete se na začátku svého soukromého lyžařského snu.

O vaše dobro se bude starat osobní kuchař a cena 2 800 dolarů za noc zahrnuje samozřejmě i veškeré nápoje, poplatky za sjezdovku a vlek, nemluvě o pokojské, lyžařském instruktorovi a horském vůdci. Celkem se můžete těšit na čtyři pokoje, (každý s vlastní koupelnou) dále obývací pokoj, jídelnu, krb a venkovní vířivku.

 

 

Autor: Redakce REAL-CITY

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2