Jak naplnit zavazadlový prostor

16.listopad 2012 16:39

Chystáte se na cesty? Pak je to, kam vlastně naskládáte všechno oblečení a nepominutelné kusy vybavení, samozřejmě jedním z prvních problémů, které musíte vyřešit. Nesejde na tom, jestli cestujete vlakem, zaoceánským parníkem, automobilem nebo soukromým tryskáčem – všechno má své místo a do tašky to naskládat nelze. Nevíte? Rádi poradíme!

 

Bottega Veneta – Ultra-Luxe – USD 157 000 (celý set), USD 23 000-47 000 (jednotlivě)

Bottega Veneta je pro oblast zavazadel tím, čím je Chopard či Cartier pro šperkařský obor nebo čím je A. Lange & Söhne mezi hodináři: absolutní, neskrývaný luxus, který si vystačí s dokonalým řemeslem a nezastřenou vynalézavostí. Dokonale se to projevilo v sérii Ultra-Luxe, která se proslavila cenou, která pobouřila spoustu lidí, kteří by si luxusní zavazadlo nikdy nekoupili, a na druhé straně na firmu upozornila mnoho nově bohatých. Ti, kteří peníze počítat nemusí, o tomto italském klenotu samozřejmě vědí už dávno.

Luxusní kolekce se skládá z šesti staromódně pojatých a tradicionalistických kusů vybavení, provedených z dokonale zpracované aligátoří kůže. Vše doplňuje leštěný kov, který kromě zámků a zavíracích mechanik najdeme na zpevněných rozích zavazadel.

 

Bottega Veneta – Nero – USD 53 500

U ušlechtilých Italů ze společnosti Bottega Veneta se zdržíme ještě jednou. Druhý případ zaujme spíš jednotlivce, kteří rádi cestují sami a ke štěstí jim stačí jeden jediný kus zavazadla. Ti ocení další ukázku řemesla z Vicenzy, černočerný kufr z tvrzené (na rozdíl od měkčeného materiálu setu Ultra-Luxe) aligátoří kůže, která v sobě spojuje skvěle zpracované materiály s čistým, klasickým designem. Veškeré mechanické součásti včetně zámku na klíč jsou vyrobeny z leštěné mosazi a konstrukce počítá s velkou zátěží. Víko je opatřeno rozměrnou vnitřní kapsou a uvnitř je přiložen vak na oblek.

A pokud by to náhodou bylo zákazníkovi málo, nabízí společnost jako doplněk příruční kufřík ze stejného materiálu a se stejnou konstrukcí. Cena v tom případě činí USD 26 300.

 

Hermès – Orion – USD 13 100

Podle návrhu designové ředitelky Hermèsu Gabriele Pezzini vznikl ergonomicky dokonalý a přitom velkolepý kufr, který v sobě dokonale skloubil funkčnost a estetiku. Zvenčí člověk vidí broušený anodizovaný hliník, ale prostor pod ním je zpevněn karbonovými vlákny a kevlarem (díky čemuž je neprůstřelný!), a následně vyložený měkkou hovězinou. Klasický Hermèsovský design doplňuje zvenčí dvojice řemenů s držadlem z hověziny. Za ty lze zavazadlo nosit buď na výšku nebo na šířku, případně je použít ve spojení s několika směrnými kolečky.

Hermès sice zatím daleko více proslul svým vysokým standardem při výběru a zpracování materiálů než invencí, ale pokud můžeme soudit podle příkladu Orionu, na inovace není nikdy pozdě.

 

Fujifilm & Globe-Trotter X-Pro1 – USD 9000

Japonský fotografický koncern Fujifilm se spojil s tradičním britským výrobce zavazadel a společnými silami pro obchodní dům Harrod’s vymysleli  tu nejzvláštnější fotografickou brašnu (totiž kufr), jaký jsme kdy viděli. Na výběr moc nemáte – ať se vám to líbí nebo ne, musíte se spokojit s tím, že jde o kompletní systém Fujifilm FinePix X-Pro 1 system. Jde samozřejmě o limitovanou edici  dvanácti kusů, žádnou masovou výrobu.

Kufřík obsahuje fotoaparát Fujifilm X-Pro1 (v České republice se jen samotné tělo prodává za 43 990 Kč), tři objektivy, blesk a filtry. Fotoaparát je sám o sobě pokládán za to nejlepší, co kdy z dílen Fujifilmu vzešlo a v mnoha ohledech údajně překonává i větší hráče na trhu. Pokud jde o kufr, je vyroben z vulkanizovaných vláknitých desek potažených kůží a opatřených mosaznými mechanikami a Globe-Trotter každý kus vyrábí na svých tradičních strojích v Hertfordshiru.

 

 

Autor: Redakce REAL-CITY

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2