Golf a safari v Keni

3.květen 2011 16:42

Touhou mnoha hráčů golfu je objevovat stále nová a nová a originální místa pro hru. Afrika je nepochybně kontinentem, který už po generace přináší stálá překvapení a stejně tak je to i s golfem. Málokdo totiž ví, že v Keni jsou dobrá golfová hřiště, z nichž první začali budovat  už kolem roku 1900 britští kolonisté. Dnes má Keňa 40 golfových hřišť, z nichž 13 je 18 jamkových a 10 z nich plně vyhovuje evropských standardům a kritériím kladeným na tzv. mistrovská hřiště. Nejznámější golfová hřiště jsou pochopitelně v blízkosti hlavního města Nairobi. Nejstarším 18 jamkovým hřištěm je Royal Nairobi Golf Club založený v roce 1906 a naopak nejmladším je Davidem Jonesem designované hřiště Vipingo Golf Resort, které se nachází na pobřeží a jehož provoz byl zahájen v červenci 2009.

Pozoruhodnou vlastností hřišť v Keni je rozmanitost jejich charakteru. Hráč si může být vždy jist neopakovatelnými výhledy, originální atmosférou i nezapomenutelnými zážitky. Palmy, bělostně písčité pláže, safírová hladina Indického oceánu, sněhová čepice na Mount Kenya, svahy vyhaslé sopky, volně se pohybující živočichové žijící u nás jen v zoo… vše naprosto unikátní.

Počasí v Keni je pro golf ideální po celý rok. Může se stát – v závislosti na ročním období a nadmořské výšce – že někdy budete potřebovat i svetr, ale většinu času určitě strávíte v tričku a krátkých kalhotách. Dokonce ani během dvou deštivých měsíců – duben a listopad –  nebudete deštěm zase tak moc zaskočeni, protože obvykle většina dešťových srážek spadne  před 10. hodinou dopoledne a pršet začne zase až s příchodem podvečera – asi v 17 hodin. Mnohá hřiště jsou v nadmořské výšce nad 1500 metrů, což údajně znamená, že vaše rány budou o 10% delší. Většina dobrých hřišť je zavlažovaných, takže i v období sucha zůstávají fairwaye hezky zelené, na většině hřišť rovněž funguje pro-shop, kde si můžete koupit, co budete potřebovat. Specifikem je to, že nejsou k dispozici golfové vozíky, ale golfová Keňa nabízí jiný luxus – caddies. Místní caddies jsou obvykle velmi dobří hráči, takže váš caddy je víc než prostý nosič bagu, hledač míčů a podavač holí, ale spolu s ním je stále přítomna odborná informace o místních pravidlech, na vyžádání dokonce i rada a pomoc při švihu. Je to v jedné osobě dobrý společník a rádce. Většina golfových klubů v Keni je soukromých, pořádá se hodně místních turnajů, takže pro veřejnost či právě příchozího hráče může být zejména o víkendech problém s možností hry, proto vždy doporučujeme tee time rezervovat prostřednictvím specializovaného tour operátora. Totéž platí i o dalších službách, jako například o safari a o dalších specialitách země.

 

© Copyright Tob Cohen

www.kenya-golf-safaris.com 

Úpravy textu a aktualizace: Leoš Kopecký

 

 

Autor: Redakce REAL-CITY

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2