Fotoaparáty současnosti: Tak trochu jiný obraz!

Skvělé může být ještě lepší, když si můžete vybrat své oblíbené provedení. Fotografování jako za starých časů dokáže do celé zábavy vnést neuvěřitelné dobrodružství. Výlučnost, luxus a kvalita proslulé značky. To všechno dostanete.

Fotoaparát se během minulého století stal takřka základní součástí vybavení každého člověka. Ať už sám o sobě nebo jako doplněk telefonů, existuje s námi v analogové i digitální formě dodnes jako jedna z nejběžnějších hraček pro dospělé. Ne vždycky ale vypadá tak, jak jsme zvyklí a zdaleka ne vždycky funguje tak, jak si pamatujeme. Luxusní vzhled jim rozhodně nechybí a umí neuvěřitelné věci!

Leica M9 Neiman Marcus Limited Edition

Značka Leica si své ostruhy na fotografickém bojišti vydobyla neúnavnou snahou o ten nejostřejší záběr. A dlouhá léta kvality se odrážejí na takřka až kultovním statutu proslulé ‚červené tečky‘. Co je na tom nejúžasnější? Marketingové řeči stranou: je to zatraceně kvalitní (i když zatraceně drahý) fotoaparát. Této limitované edice bylo navíc vyrobeno pouhých padesát kusů. Spojuje v sobě klasické leikovské fotografické blaho s tím nejlepším z digitálního zpracování obrazu a luxusním designem – tělo i s 35mm objektivem je vyvedeno v chromu a ozdobeno pštrosí kůží. Je to nejmenší digitální fotoaparát na světě s hledáčkem, full-frame 18MPix čipem a výměnnými objektivy a její hi-res LCD displej s úhlopříčkou 2,5 palce kryje safírové sklíčko. Něco navíc? Americkým zákazníkům Leiku s osobním děkovným dopisem ředitele společnosti přiveze proškolený odborník z firmy, který jim předvede, jak nejlépe využít potenciál fotoaparátu. Takhle se to dělá!

Dírkový fotoaparát Hyun

Upřímně? Když si odečteme tradice, jsou vlastně produkty všech značek stejné. Bez ohledu na to, čí jméno je vyraženo na těle fotoaparátu, dostanete ve všech případech poměrně podobné zboží, což znamená, že individualisté mají problém se svým oblíbeným nezačleňováním se do davu. Vzhledem k tomu, že je tento aparát úzce spojen s hodinkami, jim můžeme doporučit totéž, co doporučujeme v případě hodinek: zatímco dav nosí „rolexky“ a „omegy“, vy jděte utratit peníze do nezávislé manufaktury. Analogii lze bezpečně použít i u dírkového fotoaparátu z dílny Korejce Kwanghuna Hyuna. Dírkovému fotoaparátu se daří přesně to, co nám na dnešních přístrojích chybí a o co se (pro nás nepříliš úspěšně) snaží lomografie – vnést do procesu prvek překvapení a napjatého očekávání. A k čemu je tam vlastně ten hodinkový strojek (přesně řečeno manuálně natahovaná ETA Unitas 6497)? Přece proto, aby zajišťovala naprosto přesný čas otevírání snímací komory. Jinak tu není nic – žádný objektiv, žádný LCD displej, žádný procesor pro řízení barev. Jen vy, zkušenosti a hodinky.

Hasselblad Lunar

A u tématu časomíry se ještě zdržme – víte, proč všichni správní chlapi (včetně nás) milují hodinky Omega Speedmaster Professional? Přece proto, že jako jedny z mála byly s výpravami programu Apollo až na Měsíci. A víte, co ještě doprovázelo astronauty až na naši oběžnici? Fotoaparáty Hasselblad. Astronauti jimi pořídili všechny ty nádherné fotografie a společnost jejich pomocí získala nehynoucí slávu po celém světě až do konce věků. Technologie zůstává v podstatě stejná jako u posledních modelů – rozlišení 24,3 MPix, CMOS senzor, elektronický hledáček, konektivita USB 2.0, přizpůsobení hledáčku dioptriím uživatele, nahrávání videa ve formátech MPEG4 i H.264 a E18-55mm objektiv pro snímky ve vysokém rozlišení. Krásnou novinkou se stala perzonalizace fotoaparátů – už to nebude uniformní kus vybavení, protože si model Lunar můžete vybrat v pěti provedeních horního krytu a držáku – jde o kombinace karbonu a titanu, mahagonu a mědi, olivového dřeva a titanu, titanu a černé kůže a titanu a hnědé kůže. Ze špičkového fotoaparátu se rázem stane VÁŠ špičkový fotoaparát.

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2