Extrémní luxus a bezpečí pro Vaše cennosti

6.únor 2012 16:39

Zákazníci společnosti Döttling Luxury Safes mají v podstatě vše, co si jen člověk může přát. K jejich každodennímu životu patří ta nejdražší vína či doutníky, drahé luxusní šperky, umělecké předměty nesmírné hodnoty či celé umělecké sbírky, stejně jako i luxusní vily, auta, jachty či letadla. Takové drahocenné předměty si ovšem vyžadují ochranu před nenechavci a právě proto se tito lidé obracejí na firmu Döttling Luxury Safes. Elektronické zabezpečení domu je v těchto kruzích naprostou samozřejmostí a nezbytností, samo o sobě ovšem nemusí být dostačující. Jestliže totiž dojde k narušení zabezpečovacího systému, dojde sice k okamžitému hlášení na centrále, která vyšle odpovědného pracovníka, aby situaci prověřil a vyřešil, ovšem především pro ty, kteří bydlí stranou od civilizace, může být pozdě. Mezi nahlášením vniknutí do objektu a příjezdem hlídky je totiž vždy alespoň minimální prodleva. Za tu dobu může bít lupič pryč i s cennostmi.

Proto je vhodné mít nejen elektronický zabezpečovací systém domu, ale cennosti jako umělecké předměty, brilianty, šperky, ale i drahá vína navíc uložit do důmyslného trezoru.  K takovému účelu jsou nejvhodnější trezory, které exkluzivně vypadají a zároveň svůj obsah chrání nejmodernějším způsobem. Takové vyrábí právě Markus Döttling, vyučený zámečník a dnes generální ředitel společnosti Döttling Luxury Safes. Za vznikem společnosti stojí jeho pradědeček Ernst Döttling, který v roce 1919 vytvořil novou koncepci bezpečnostních schránek. Dnes je společnost známá po celém světě a věnuje se nejen výrobě nových trezorů, ale i restaurování starožitných trezorů z období empíru, baroka či rokoka, které projdou nejen restauratérskou proměnou, ale jsou také vybavovány nejmodernější technikou.

Svým zákazníkům se společnost snaží splnit každé individuální přání, ať už jde o vzhled nebo uspořádání vnitřního prostoru. Na přání zákazníka dodá unikátní trezor třeba na sbírku obrazů, zbraní či třeba také doutníků nebo vína. Vedle trezorů vyráběných speciálně na objednávku představuje společnost Döttling Luxury Safes vždy po určitém čase své nové výrobky.

Nově Markus Döttling přichází se zcela unikátní službou v oblasti bezpečnosti – s trezorovými místnostmi.Unikátní sestavy „Collector rooms“ jsou navrženy tak, aby chránily a přitom uspokojovaly i ty nejvyšší požadavky na luxus, individualitu, eleganci a bezpečnostCollector rooms  jsou speciálně navržené trezory, vitríny a zásuvky, které tvoří celé stěny. Zabezpečení těchto stěn je založeno na dvou základních principech, od nichž se odvíjí celá koncepce trezorové místnosti. Zabezpečit lze plně celou místnost již při jejím vstupu či zvolit druhou variantu integrovaného zabezpečení jednotlivých částí celé sestavy. Firma nabízí jak architektům, návrhářům interiéru či soukromým osobám vypracování projektu, high-tech vizualizaci i řízení celého projektu včetně koordinace jednotlivých pracovníků. Kvalitě a jedinečnosti ovšem odpovídá i cena. Je potřeba být připraven na to, že spodní hranice se pohybuje kolem 50 tisíc euro. Před nedávnem Markus prodal do Pekingu trezor za 200 tisíc euro.

Díky léty prověřeným kvalitám a přesnosti, na kterou si společnost potrpí, je o její trezory i trezorové sestavy vždy enormní zájem, a to navzdory výrazně vysoké ceně. Podle Markuse Döttlinga  totiž sousloví „Není přání, které by nebylo a nemohlo být splněno“ nikde neplatí více než právě při tvorbě Collector rooms.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2