Dovolená za hranicí snů

Každý z nás si ideální dovolenou představuje jinak, ale vzhledem k tomu, že se všichni rádi necháváme rozmazlovat, si vám dovolíme navrhnout tři možnosti, jak strávit dobu mimo běžné každodenní povinnosti. Podíváme se na západní polokouli a přes Indický oceán to vezmeme zpátky do Evropy. Připravte se – jedeme!

The Opium Mustique Hotel

St. Vincent & The Grenadines

Hotel Opium se nachází na malém ostrůvku Mustique, který je součástí souostroví St. Vincent & The Grenadines v méně známé a odlehlejší části Karibiku. Pokud se nenecháte odradit složitější dopravou na místo – poslední část cesty absolvujete na palubě místní přepravní firmy – dočkáte se dokonale zapomenutého karibského ráje daleko od hlavních tahů a civilizace. Hotel je postaven ve směsici stylů, do které se kromě nadýchané architektury exotického Bali mísí safari a africkými i orientálními akcenty. Stojí na vrcholku hřebene a nabízí neuvěřitelné výhledy na Atlantik a Karibské moře. Kromě hlavní budovy s pokoji tu jsou i dvě samostatné vily, jeden vybavený soukromým bazénem. Všechny společné prostory působí neformálním dojmem a jsou otevřené teplému a provoněnému vzduchu. Před paprsky slunce hosty chrání plachtové přístřešky. Kromě jídelních a odpočinkových prostor je tu výborně vybavená tělocvična, herna a hřiště pro míčové hry. Obytné prostory jsou vybaveny veškerým luxusem – je tu klimatizace, domácí kino, wi-fi, multimediální přehrávač a trezor. V ceně je samozřejmě doprava z letiště a zpět.

Dusit Thani Resort

Mudhoo, Maledivy

Pětihvězdičkový ráj, u jehož dveří můžete nechat všechny starosti a jen se oddat potěšení z dokonalého odpočinku. Luxusní resort se nachází na malém ostrůvku Mudhoo, který obklopuje tyrkysové moře s korálovými útesy. Čeká vás tradiční maledivské ubytování v chatkách postavených na pilotech přímo v moři, spojené s výborně vybavenými společnými prostorami. S ostatními hosty se můžete setkat v hotelovém baru, restauraci či v různých obchůdcích, ke slunění můžete využít soukromou hotelovou pláž i terasu, případně si vybrat ze široké nabídky sportovního vyžití – čekají vás prostory a zařízení pro tenis, fitness, lázeňské procedury, masáže, windsurfing, potápění i šnorchlování. Hlavní trumf resortu se samozřejmě skrývá v moři: každý rok v době od května do listopadu připlouvají do nedalekého zálivu Hanifaru stovky majestátních mant obrovských. Jde o jedno z mála míst na celé planetě, kde k něčemu takovému dochází – už tato podívaná sama o sobě stojí za návštěvu Mudhoo.

Sextantio Albergo Diffuso

Abruzzo, Itálie

Městečko Santo Stefano se nachází jen dvě hodiny jízdy od Říma a Sextantio Albergo Diffuso je hotel, který najdete přímo v jednom z nejkrásnějších italských hradů. Jde vlastně o celou opevněnou vesnici a poté, co se ubytujete v  působivých pokojích se dřevěnými stropy ze sedmnáctého století a s věkovitými krby, si budete připadat, jako byste vystoupili ze stroje času. Takové ubytování nikde jinde nedostanete – vesnice Santo Stefano se navíc nachází hned vedle národního parku Gran Sasso, kde si můžete užít neuvěřitelně široké spektrum venkovních aktivit. Chcete lézt po skalách? Proplétat se mezi kamennými jehlami na rogalu? Podívat se na jiné hrady? Koupat se v lesních jezerech? Nebo se jen chcete procházet pod úžasnými horami nejlépe utajené turistické oblasti Itálie? Dostanete to, co budete chtít. A navíc si můžete užívat skvělou místní kuchyni, která dokonale pracuje s místními čerstvými zdroji. Takovou Itálii jste ještě v životě neviděli…

Autor: Redakce RealCity

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2