Domácí premiéry

Doby, kdy se ke sledování filmu v místní tělocvičně Sokola scházela celá obec, už jsou dávno pryč a když si chcete pustit pořádný film, stačí domácí kino. Není ovšem kino jako kino, takže se pohodlně usaďte a nechte se provést těmi nejlepšími domácími sály. Upozorňujeme ale, že popcorn není v ceně!

Dark Knight Home Theater

Elite Home Theater Seating

cena: 2 miliony dolarů

Na míru postavená domácí kina samozřejmě nejsou žádná velká novinka – a to dokonce ani ta, která se nechala inspirovat filmovými nebo seriálovými trháky. Už jsme viděli třeba domácí sci-fi kino Stargate Atlantis a firma Elite Home Theater Seating využila k jednomu ze svých kin disneyovský kasovní trhák Piráti z Karibiku. Tatáž firma dostala zakázku na stavbu domácího kina, tematicky zaměřeného na batmanovského Temného rytíře. A za dva miliony dolarů je také v soukromém sídle o celkové výměře 1100 čtverečních metrů v americkém Connecticutu postavila. Detaily obsahují stojací hodiny a knihovnu plnou klasiků – stejné, jako má doma Bruce Wayne. Za hodinami se nachází tajný výtah, kterým po bezpečnostní kontrole otisku prstu sjedete do kina. Tady se nachází obrazovka o úhlopříčce 457 centimetrů , strážená po obou stranách obleky netopýřího muže v životní velikosti (celkem se jich v kině nachází šest). Při výrobě křesel se nechali tvůrci inspirovat sedadly sportovních vozů a po částečném vytažení jednoho svazku z knihovny u stěny se odhalí čtyřapůlmetrová replika batmobilu.

Crimson Home Theater

Jason Voorhees/Slayman Cinema

cena: tři miliony dolarů

 

Batmanovské téma ovšem bylo překonáno jen o několik měsíců později, kdy vzniklo domácí kino o výměře 740 čtverečních metrů. Navrhl jej elektronický mág Jason Voorhees společně s floridskými odborníky na domácí kina Slayman Cinema. Nachází se v domě tak obrovského fanouška filmů, že neuběhl ani rok od převzetí a v promítačce už museli měnit lampu – ta původní přitom měla výdrž dva tisíce hodin provozu. Sálu vévodí plátno speciálně vyrobené společností Stewart Filmscreen, ale  obraz přitom není jeho jedinou silnou stránkou – v kině se nachází celkem třináct výkonných reproduktorů a pět subwooferů, která dokáží akční scény opepřit výkonem celkem 8400 wattů. Takový výkon je přitom navýsost třeba, protože takřka všechny plochy v místnosti pokrývá rudý vysoký semiš, látka, proslulá svými tlumicími účinky. Jedním z technických zázraků tohoto domácího kina jsou i malé otvory, skrytá za černými mřížkami, které zvuk dokáží odrážet.

IMAX Private Theater

IMAX

cena: několik milionů dolarů

 

Tak dobře, hra skončila: tohle je skutečně zázračné domácí kino, které jen tak něco nepřekoná. Je to po půlstoletí poskytování té nejvybranější filmové zábavy vůbec poprvé, co se IMAX vydal až k někomu domů. Jedná se o model, speciálně navržený přímo IMAXem tak, aby po úpravách na míru co nejlépe využil proslulou obrazovou magii, geometrii a akustiku místnosti k tomu nejlepšímu zážitku z domácího kina. Tým specialistů je připraven spolupracovat s architekty, vývojáři a designovými návrháři tak, aby všechno fungovalo co nejlépe. Výsledkem bude dokonalý 2D/3D obraz. skvělá kvalita zvuku a na milimetr přesné umístění jednotlivých prvků. Systém bude nepřetržitě napojen na technickou centrálu IMAXu, odkud bude monitorován (stejně jako většina běžných kinosálů s IMAX technologií) a případně na dálku upravován – po instalaci už na něj nebudete muset do konce života sáhnout. V případě jakékoli závažnější nouze ručí IMAX za reakci nejpozději do pěti minut. To vše samozřejmě nebude zadarmo…

Autor:  Redakce REAL City

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2