Bydlení v zámeckém stylu

20.prosinec 2011 09:13

Bytovému designu již delší dobu vévodí takzvaný minimalismus, tedy styl, který je určen přísnými geometrickými liniemi a zpravidla i střídmostí barev. Jakákoli zdobnost je tomuto stylu cizí. Ovšem i v tom nejminimalističtěji zařízeném interiéru, který se nese v duchu naprosté moderny, může krásně vyniknout starožitný kousek nábytku či solitér, který je vyroben ve stylu bydlení zámeckých pánů. Pokud tento kousek do interiéru citlivě začleníte, bude určitě těšit nejen vás, ale vzbudí obdiv i u vašich návštěv.

Jste-li navíc romantická duše, která se ve stroze zařízeném bytě zkrátka necítí doma, pak se rozhodně neohlížejte jen na módní trendy, ale dejte průchod především vlastním pocitům. Přísné geometrické tvary nábytku sice usnadňují jeho údržbu, ale při zařizování je třeba se řídit také tím, jak se v interiéru budete cítit. Jestliže vyznáváte romantický styl, ovšem váš partner upřednostňuje modernu, zkuste se domluvit na kompromisu. Celý dům či byt zařiďte v jednoduchých liniích a do jednoho pokoje, který se stane vaším královstvím, vpusťte romantiku, kterou znáte třeba z návštěv zámků. Ideální pro takový pokojík je třeba vlastní ložnice nebo koupelna.

Všechny zájemce o bydlení ve stylu zámeckých pánů se rozhodla potěšit společnost ASSO a z Itálie k nám dováží kolekci Gaia MobiliJedná se především o zařízení do koupelen, ale lze je použít i do ostatních částí interiéru. Italští designéři navrhli kolekce Gaia v zámeckém stylu. Výrobky se vyznačují elegancí a nadčasovým designem, který je při zachování plné funkčnosti povyšuje na umělecká díla.Tento starožitný nábytek je vyroben z již jednou použitých materiálů, které jsou unikátní technologií chráněny proti destrukčním vlivům vlhka, přičemž se využívá jejich stáří jako prvku stabilizačního a autentického. Vzhledem k tomu, že prostředí koupelen je oproti ostatním prostorám domu specifické, musí být veškeré materiály v nich vysoce odolné vůči vodě, plísním, chemikáliím i jiným vlivům. Této filozofii se nová kolekce Gaia Mobili plně přizpůsobila s vědomím, že i v té nejlepší koupelně, stejně jako v životě, může občas dojít k nějaké nehodě. Proto, aby taková nedopatření neměla likvidační následky, jsou povrchy všech užitných předmětů Gaia ošetřeny technikami starých italských mistrů. Tím se zabraňuje vytváření skvrn po rozlitých kosmetických přípravcích a podobným nehodám. Vnější strany jsou napuštěny přípravkem s pravým včelím voskem. Používá se pouze vyzrálé dřevo, u nějž nehrozí nežádoucí reakce na koupelnovou vlhkost, ale má všechny znaky pravé starožitnosti. Nespornou výhodou těchto povrchů je skutečnost, že nevyžadují žádnou zvláštní údržbu.

Vybrat si můžete ucelenou sestavu nábytku Gaia, v barvě černé, bílé nebo sérii Classic/ Rustic, ve které jsou např. zakonzervované cestičky od červotoče pro doložení pravosti dřeva. Tento nábytek patří mezi ty starožitnosti, které stárnutím a patinováním získávají na kráse a přitom jsou dokonale ručně řemeslně zpracované. Takový nábytek je přímo předurčen stát se rodinným klenotem, který se bude dědit z generace na generaci.

Nemáte-li dostatek prostoru pro celou sérii tohoto jedinečného luxusního nábytku, můžete si vybrat alespoň některý ze solitérů. K těm nejzajímavějším patří nádherná zrcadla, která se stanou dominantou kteréhokoli prostoru. Zrcadla Gaia jsou zpracovaná ručně a jsou unikátní použitím pravého stříbra na rubové straně. Princip této metody pochází od dávných benátských řemeslníků, kteří věděli, že stříbro zaručuje dokonalé a stálé zrcadlení po staletí.

Skvělou příležitost pro zařízení interiéru v zámeckém stylu nabízí také společnost MIRLAND s.r.o., která pro výrobu replik používá masivní dřevo, nejčastěji mahagon a teak. Její nabídka obsahuje více než 1000 kusů nábytku a bytových doplňků jako jsou komody, příborníky, skříně, šifonéry, různé typy stolů a sedacího nábytku. Interiér můžete stylově doplnit také o krbové římsy či třeba repliky domorodých zbraní a sochy.

Další alternativu na našem trhu pak představuje firma Ariva- stylový nábytek, která nabízí nábytek vyrobený z přírodních materiálů zpracovaných tradiční technologií s významným podílem ruční práce, díky níž se každý kus stává originálem. V její nabídce najdete například repliky francouzského historického nábytku z období vlády Ludvíka XV. a Ludvíka XVI., jako jsou komody, skleníky, stolky či křesla.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2