Spanilá jízda na golfovém hřišti

Golfová etiketa je poměrně složitá, tradicí naplněná záležitost. Když ale přijde na to, jak se pohybovat po hřišti, šlo až donedávna o poměrně liberální sport – bez ohledu na handicap nebo výši klubového příspěvku se všichni hráči vozili ve stejných nehezkých a nepohodlných vozících. To se ovšem změní…

Garia Mansory Currus – golfový sporťák

USD 87 000

Garia je první a prozatím jediná firma na světě, která se specializuje na luxusní golfové vozíky. Na rozdíl od běžných modelů jsou její vozíky plně homologované pro běžný provoz, takže se neztratí ani ve městě a nejbližším okolí. Díky větším lithiovým akumulátorům dokáže na rozdíl od ostatních modelů výrobce jet rychlostí až 60 km/h a dojezd činí 60 kilometrů, což je na golfový vozík poměrně výkon – a to jsme vám neřekli, že má plně nastavitelné brždění a zrychlení, takže si v něm můžete připadat jako ve sportovním autě. Nemluvě o tom, že je to poměrně jedinečný unikát, protože se ho vyrobí pouze sedm kusů. Vozík je kapotovaný panely z karbonových vláken s matovanou úpravou, díky níž působí dravým dojmem. Sedadla a palubní deska jsou potaženy kůží s voděodolnou úpravou a na palubě najdeme stereopřehrávač a ledničku.

Bubba Watson’s BW1 – golfové vznášedlo

USD 32 000

Víte, co jsou dvě nejhorší věcoi, spojené s popojížděním v golfovém vozíku? Ano, správně: kromě toho, že pneumatiky na dokonale upravené zeleném pažitu zanechávají stopy, musíte objíždět vodní plochy na hřišti. Bubba Watson, člen PGA a spolupracovník Oakley, vymyslel způsob, jak se tomu vyhnout a podílel se na výrobě prvního golfového vznášedla na světě. No dobře, nepředpokládáme, že by vznášedla vytlačila v dohledné době běžné vozíky z provozu (a v případě výše zmíněného Garia Mansory Currus by to byla opravdu škoda), ale je to docela logický a hlavně praktický nápad. Na výrobě konceptu se podílela americká firma Neoteric Hovercraft, Inc. a jedná se rozhodně o krok k lepší budoucnosti golfu. Nemluvě o tom, že jezdit se vznášedlem je obrovská zábava.

Autor: Redakce REALCity

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2