Nová kola z Německa

Hlavní němečtí hráči automobilového trhu se konečně probudili ze zimního spánku a rozhodli se, že je třeba něco dělat. Ne, svět nebude lepším místem, pečení holubi stále ještě nezačnou létat, ale je dobře vidět, že v Německu je všechno v pořádku a nadaní dělníci pilně pracují. Ale vážně – nové kousky od Mercedesu a BMW mají rozhodně co říct!

 

Mercedes S-Class

 Na speciálně připravené prezentaci v Hamburku odhalil Mercedes svůj nejnovější kousek nejvyšší třídy a bylo se opravdu nač dívat. Ty největší změny uživatele nečekají ani tolik zvenčí (ačkoli je pravda, že se vnější obrysy dočkaly jistého oživení), ale jednak pod kapotou, kam se dokázal dostat i hybridní pohon a hlavně uvnitř vozu.

Nový S-Class se může chlubit mnoha věcmi – LED světly, LED osvětlením vnitřních prostor, multimediálním systémem COMAND, který doplňuje ozvučení laděné firmou Burmester a dvojice dvanáctipalcových displejů, zahřívanými sedačkami a opěrkami na ruce (obojí z nappa kůže), klimatizací Thermotronic a mnoha rozličnými systémy aktivního i pasivního zabezpečení. Na výběr budete mít mezi normální (512 cm) a prodlouženou karoserií (527 cm) a zavazadlový prostor se kapacitou pohybuje mezi 510 a 530 litry.

Pokud jde o pohon, budete mít na výběr z trojice motorů: S350 BlueTEC (třílitrový šestiválec s výkonem 258 koní), S500 (osmiválec o obsahu 4,7 litru a o výkonu 455 koní) a S400 Hybrid (kombinace elektromotoru s tříapůllitrovým šestiválcem s výkonem 306 koní). Všechny motory jsou vybaveny převodovkou 7G-TRONIC PLUS.

 

 

BMW M8

 Bavorský mistr automobilových vynálezů se rozhodl dorovnat nabídku svého modelu R8 automobilem, který chystá na trh v roce 2016. Takový vůz neměli u BMW v nabídce od roku 1981, kdy vypustili do světa svůj legendární model M1. A přímo na něj bude M8 navazovat některými retro prvky – zbytek už ale bude patřičně moderní. Konstrukci budou tvořit odlehčené materiály jako například hliník, karbon, hořčík a dokonce titan, proslulý z leteckého prostředí; celková hmotnost vozu díky nim nepřesáhne 1250 kilogramů.

BMW se snaží veřejnosti nastavit svou sportovnější tvář, která zůstává s příchodem elektrických/hybridních modelů jako například i3 a i8, případně Concept Active Tourer poněkud skryta. Předpokládáme, že supersport M8 bude postaven na platformě i8 coupé a pod kapotou zaujme místo benzínové TwinPower turbo o obsahu 4,4 litru s přímým vstřikováním, jak je známe z modelu M5. Stejně tak předpokládáme výkon až šesti set padesáti koní a přímé napojení na osmistupňovou automatickou převodovku. Na trhu se bude vůz o místo na slunci prát s Audi R8, Merecedes SLS AMG nebo nedávno představeným Porsche 911Turbo.

 

Autor: Redakce REALCity

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2