Mazda CX-7 TD

Toto je vozidlo, které si zaslouží svoji druhou šanci. Mazda CX-7 byla uvedena na trh v roce 2006 a v souladu s vývojem trhu nabízela crossovery a SUV. Měla jeden nedostatek: nenabízela dieselové motory.

O tři roky později ještě znásobila své kouzlo díky dynamickému turbo motoru o objemu 2,2 litrů s rozumnou spotřebou paliva. To pomáhá vozu naplnit jeho sportovní ambice, navzdory jeho značné hmotnosti (1,8 tuny). Je to ostatně jedno z překvapení, které Mazda CX-7 přináší.

Jakožto model vyšší třídy této značky si uchovává její geny: modernistické linie, věrné image značky Mazda, zároveň agresivní a líbivé, s ostře řezanými rysy, s mírně rozšířenými blatníky a ladným profilem. Za volantem není pro řidiče co vytknout – loketní opěrky a středový tunel jsou dobře uspořádané. Řazení padne dobře do ruky. Pouze ovládání ruční brzdy je trošku nepříjemné po ergonomické stránce. Trošku neklidný motor neztrácí dech, což oceníte při jízdě ve městě, kde člověk nemusí zbytečně přeřazovat, stejně tak je díky velmi lehkému a přesnému řízení CX-7 dobře ovladatelná. Přímo řazená převodovka funguje zcela uspokojivě a elektronické asistenční systémy jsou účinné, avšak nepůsobí rušivě. Při průjezdu po sobě jdoucími mírnými zatáčkami je cítit, že auto má tendenci se naklánět, což je ale kompenzováno dobrým bočním vedením sedadel.

Sériové vybavení je víc než bohaté, od couvací kamery až po senzory upozorňující na blížící se vozidlo, což z tohoto vozu činí model, který je na současném trhu velmi konkurenceschopný.

Christian David / GER Syndication

Autor: Redakce REAL-CITY

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2