Infinity M35h

Jste osobnost, rádi si užíváte života a chcete se odlišovat od ostatních? Až doteď jste nezažili opojný pocit z jízdy automobilem, o kterém občas slýcháte? Toužíte po voze, který vás bude stoprocentně poslouchat, ale zároveň vám bude pomáhat v běžných i krizových situacích? Značka Infinity přidává ještě něco navíc. Luxus, který vám vezme dech. Elektronika, která usnadní téměř všechny běžné situace a z pouhého přejíždění z místa na místo rázem učiní radost z jízdy.

Pokud jste si v poslední době pořídili jeden z nejnovějších modelů smartphonů, tedy tzv. chytrých telefonů, tak trochu ten pocit znáte. Při prvním setkání máte strach z elektroniky a přemíry funkcí, ale po pár minutách si uvědomíte, že vše je jednoduše intuitivní a na většinou funkcí jste přišli sami, aniž byste museli použít metodu pokus – omyl. Prostě vše je na svém místě a elektronika vám pomáhá místo toho, aby vám život komplikovala.

Výkon, účinnost a žádné kompromisy jsou headliny, kterými se Infinity M35h může opravdu pyšnit. Přičemž písmenko h označuje, že jde o hybrid. Dynamika vozu je opravdu strhující. Z nuly na stovku to vůz stihne za neuvěřitelných 5, 5 sekundy a zapsal se tak i do Guinessovy knihy rekordů jako nejrychlejší plnohodnotný hybrid v historii. Tento famózní výkon staví ekologického zástupce Infinity, neboli luxusní značky Nissanu, do skupiny vozů jako jsou Ferrari Testarossa či Porsche, Lamborghini nebo Aston Martin.

Vůz s dvěma motory, klasickým benzínovým o objemu 3,0 l a elektromotorem, překvapí do posledního detailu propracovanými tvary. Japonští designéři si opravdu dali záležet. Ladné křivky vozu mají nejen estetický význam, ale dávají mu i jedinečné aerodynamické vlastnosti. Můžete si být jisti, že kolemjdoucí chodci se za vámi budou rozhodně otáčet. Infinity totiž nenechává nikoho na pochybách, že se jedná o luxusní sportovní vůz. Zapojení elektromotoru dává vozu zvláštní vlastnosti. Výkon je plynulý od nejnižší až po nejvyšší otáčky. Elektronika pracuje naprosto spolehlivě a jednotlivé zdroje energie zapojuje vždy podle potřeby. Vůz tak dosahuje v kombinovaném režimu velmi příjemné spotřeby, která se pohybuje kolem 7 l/100 km a ještě pozoruhodnější jsou emise. Výrobce udává 162 g/km.

Po zorientování a ujetí několika málo kilometrů si připadáte, jako byste řídili luxusní limuzínu. Alespoň u řidiče a spolujezdce je ten pocit oprávněný. Pasažéři na zadních sedadlech zas až tak rozmazlováni nejsou. Palubní deska obložená ušlechtilým dřevem je přehledná a funkce tlačítek jsou za chviličku zcela jasné. Lehká noha na plynu a vy si užíváte luxusní jízdu až do doby, než se odvážíte vyzkoušet, co vůz opravdu umí. A se sedmistupňovou automatickou převodovkou to je opravdu velmi jednoduché. Po sešlápnutí plynu auto doslova vystřelí vpřed a z vás se rázem stane pilot sportovního vozu. Se vším, co k tomu patří. Zažíváte skvělý pocit z razantní jízdy a svých řidičských dovedností. V ten moment jsou zapojeny snad všichni asistenti, kterými je hybridní Infinity vybaveno. Od intuitivní převodovky, která sleduje jízdu a přizpůsobuje se řidičovu stylu, po systém aktivního řízení všech kol, který automaticky neustále vyhodnocuje natočení volantu, míru sešlápnutí plynového pedálu a rychlost. Podle toho nastavuje posilovače řízení předních kol. Takzvaný ochranný štít v sobě zahrnuje ty nejnovější technologie, které se zapojují v závislosti na situaci. Řidič je tak varován, pokud přejíždí pruh bez zapnutí směrového ukazatele, varovně se rozsvítí výstraha, pokud je něco ve slepém úhlu, nebo tempomat automaticky zpomalí, je-li před vozem překážka. Během parkování se rázem aktivují parkovací senzory kolem celého obvodu a couvání pomáhá kamera s rozměrným displejem.

Jízda v hybridním Infinity je velký zážitek. Můžete jet klidně a rozvážně nebo si užívat sportovní jízdu dle aktuální nálady. Na displeji sledujete, které energetické zdroje se aktuálně zapojují a v jaké míře. Po chvilce cviku se budete rozjíždět a parkovat zcela potichu. Budete totiž využívat pouze elektromotor. Infinity M35h je skvělé auto s úžasnými jízdními vlastnostmi a jedinečným designem. V porovnání s konkurencí obstojí i cena.

Autor:  Redakce RealCity

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2